Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vrij voedsel met een vegan sausje op Lowlands

Bezoekers van Lowlands in Biddinghuizen kunnen dit weekend (16-18 augustus) proeven van Vrij voedsel met een vegan sausje. Dat vegan sausje komt van Mr en Mrs Watson. 

In 2012 vond de kick-off plaats van Vrij Voedsel bij Lowlands. Als eerste in Nederland bracht Vrij Voedsel allergeenvrij eten van pure ingrediënten. Toegankelijk voor het grote publiek. Sindsdien is Vrij Voedsel niet meer weg te denken uit de festival en food truck scene.

Het Vrij Voedsel publiek groeide uit van mensen met allergieën tot mensen die puur en eerlijk willen eten. Door de jaren heen kwamen er steeds meer vegetarische en vegan opties op de kaart. Anno 2019 wordt die stap dan écht gezet waar Vrij Voedsel stiekem al een tijdje van droomde. Een 100% plantaardige kaart. Vrij in de breedste zin van het woord; vrij van allergenen en van dierlijke ingrediënten.

Eerder dit festivalseizoen is voor Into the great wide open (Vlieland) het broodje No Tuna Melt ontwikkeld.

"We gaan de wereld laten ontdekken waar de plantaardige keuken toe in staat is", vertelt Zoë Verloop, oprichter van Vrij voedsel. "En dat is waar Mr. & Mrs. Watson komt kijken. Een bekende vegan food bar in Amsterdam. Haar missie: laten zien waartoe de plantaardige keuken in staat, dat we met lekker eten de wereld een stukje mooier kunnen maken. Ze trekt een breed publiek aan bewuste en culinair nieuwsgierige eters."

Na haar 1,5 jaar bestaan heeft Mr. & Mrs. Watson meerdere nominaties en awards op haar naam staan en staat in de Big Seven Travel top 20 beste vegan restaurants in de wereld.

"Vrij Voedsel en Mr. & Mrs. Watson bundelen hun krachten en onder de nieuwe naam 'Watson's Foodtruck' gaan we nu opnieuw de food truck scene op zijn kop zetten. Met lekker, allergeenvrij, puur én 100% vegan eten." Zoë geeft aan dat zoveel mogelijk ingrediënten biologisch zijn.

De kaart van 2019
Mensen kunnen in 2 stappen hun eigen gerecht samenstellen, met als basis een maïs-arepa, rijst, of quinoa-cachapa. Deze basis wordt getopt met een vulling, zoals de hardloper Vegan Philly Cheezy Steak, gemaakt van onder andere bananenbloesem. Ook de beroemde pinda-vrije saté is dit jaar weer van de partij. Snacks: denk aan loaded nacho's en vegan en glutenvrije cheesecake en brownie. Indien van toepassing zorgen we ook voor ontbijt, denk aan scrambled tofu.

Voor meer informatie: [email protected] en www.watsonsfoodtruck.com 

Publicatiedatum: