Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Alternatief voor rijst, bulgur, couscous"

Havergrutten als basis van nieuw bio-maaltijdconcept

Tholen - In het nieuwe maaltijdconcept OATS&MEAL van De Halm worden Nederlandse biologische havergrutten gebruikt als kookgraan. Het gaat om een cleanlabel maaltijdkit die geschikt is voor twee à drie personen. Youri van der Heijden: "De maaltijdkit bestaat uit een kruidenmix en havergrutten. Er hoeven alleen enkele verse ingrediënten te worden toegevoegd. We hebben de recepten zodanig samengesteld dat er geen foodwaste is. Alles wordt in één keer gebruikt, dus geen halve paprika’s in de koelkast meer. Het gebruik van haver als kookgraan en dus alternatief voor bijvoorbeeld rijst, bulgur en couscous heeft veel voordelen: het geeft meer smaak en bite, is gezonder en geeft een langer verzadigd gevoel." Er zijn vier gerechten: Risotto, Curry, Shakshuka en Chili.

Met OATS&MEAL hoopt De Halm ook over de grens succes te boeken. "De eerste reacties op verschillende internationale beurzen zijn in ieder geval veelbelovend." Eerder is al in Biojournaal gemeld dat het idee voor de maaltijdkit vorig jaar tijdens de BIOFACH ontstaan is. Er werden in de stand van De Halm allerlei gerechten klaargemaakt met havergrutten. Vervolgens zijn deze maaltijdkits ontwikkeld. Dit gebeurde in samenwerking met Hanne Clemens, studente van de opleiding Food Innovation van de HAS.

Voor meer informatie: youri@dehalm.nl en www.meestersvandehalm.nl