Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Clearspring wil zoveel mogelijk mensen overtuigen"

'Sea Vegetables'-lijn uitgebreid en voorzien van duurzame verpakking

Tholen - De biologische 'Atlantic Sea Vegetables'-lijn van het Britse merk Clearspring zijn vanaf nu verpakt in een bio-afbreekbare verpakking. Lucio geeft aan dat het gaat om een thuiscomposteerbare zak en een recyclebare buitenverpakking die gemaakt is van karton. Lucio De Berti, International Sales Manager bij Clearspring: "De zak kan na gebruik bij het GFT-afval. De consument kan het hierdoor zelf in de tuin composteren. Vóór de consumptie is het daardoor wel belangrijk dat verpakking op een droge plek bewaard wordt. Dit komt de houdbaarheid van zowel de producten als de verpakking ten goede."

Dit is niet de enige verandering. De biologische Sea Vegetables-lijn bestaat vanaf nu namelijk niet meer uit twee, maar uit vijf producten. "Voor de transitie naar de nieuwe verpakking hebben we besloten om de al bestaande Dulse en Sea Salad qua inhoud te verminderen van 30 naar 25 gram per zak. Ook hebben we een nieuwe variant aan de lijn toegevoegd: de 'Sea Spaghetti'. En de andere twee nieuwkomers bestonden al, maar zijn vanaf dit jaar ook biologisch beschikbaar. Hierbij gaat het om de Wakame en de Agar Flakes. Deze producten worden gemaakt op basis van zeewier uit de Atlantische oceaan." Hier zal het overigens niet bij blijven: "Ook onze producten op basis van Japanse zeewier worden binnen afzienbare tijd voorzien van een composteerbare verpakking. Dan geldt dit dus voor al onze Sea Vegetables."

Lucio omschrijft zeewier als een zeer geconcentreerde voedingsbron. "De producten zijn een bron van proteïne, vezels en jodium. En ze bevatten weinig tot geen vet." In bepaalde landen zijn de Sea Vegetables al heel populair, vertelt hij. "Dit geldt bijvoorbeeld voor Nederland en België, vanuit de macrobiotiek is zeewier voor consumptie al zo'n veertig jaar geleden geïntroduceerd. Ook in Engeland en Italië is zeewier al heel bekend en in Portugal en Frankrijk is het duidelijk in opkomst. Niet alle landen zijn bekend met de Sea Vegetables en de waarde hiervan. Wij leggen graag het accent hierop. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen van de voordelen van Sea Vegetables te overtuigen."

Clearspring is van begin af aan één van de grootste Europese importeurs en leveranciers van Japans zeewier. Het bedrijf werkt de laatste jaren ook steeds meer met biologisch zeewier van dichterbij, onder meer uit Spanje.

Voor meer informatie: [email protected], +44 (0)20 87354743,  www.clearspring.co.uk