Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu ook natto op basis van lupine

"De rijkste plantaardige bron van vitamine K2"

Tholen - Het typisch Japanse product natto is al jaren één van de hardlopers in het aanbod van de Hobbit. En naast de klassieke natto op basis van soja is er nu ook een nieuwe lupine-variant. "We wilden een alternatief bieden voor de mensen die geen soja kunnen of willen eten. De sojavariant hebben we al vijftien jaar en we verkopen er heel veel van. Dat terwijl we de natto nog nooit bewust gepromoot hebben. Hierdoor hebben we ook hoge verwachtingen van de natto waarvoor lupine de basis vormt", vertelt Edith Gomes namens de Hobbit.

Volgens Edith beschikt natto over unieke eigenschappen: “Natto is een ongelooflijk waardevol product. Het is de rijkste plantaardige bron van vitamine K2. Vitamine K2, of menaquinone 7, zorgt voor een optimale calciumstofwisseling en het houdt calcium weg uit de vaatwanden. Dit voorkomt onder meer een te hoge bloeddruk. Ook activeert vitamine K osteocalcine, een stof die calcium vastzet in de botten. Dit voorkomt osteoporose.”

Ze geeft aan dat consumenten, die weten waar natto voor dient, er echt naar vragen bij de winkelier. "Vooral 'naturopaten' verkopen het. Natto past in de huidige trend:  Eerst zagen we een verschuiving van medicatie naar voedingssupplementen. En tegenwoordig kijken mensen hoe zij hun voedingspatroon zodanig kunnen aanpassen dat ze alle benodigde stoffen binnenkrijgen." Om klanten meer uitleg te geven over natto, heeft de Hobbit een productfolder ontwikkeld met daarin meer toelichting over het product en de eigenschappen, evenals diverse recepten die gemaakt kunnen worden met (Lupine) natto.

Verraste Japanners

Edith erkent dat natto een product is dat je niet zomaar koopt. "Dit is zeker zo wanneer je niet weet wat het is. 'Onbekend maakt onbemind' is duidelijk van toepassing op dit product. De structuur is bijvoorbeeld heel speciaal. Als je er doorheen roert, blijven de bonen als draden aan uw lepel kleven. Dat betekent dat het een goede natto is. En het product heeft daarnaast een zeer uitgesproken smaak. Japanners leren dit als kind al eten. Wanneer ik op beurzen Japanners in de stand op bezoek krijg, geven zij vaak aan dat ze het geweldig vinden dat wij natto in België kunnen maken. Wij zijn in België, Frankrijk en Nederland de enige die deze Japanse specialiteit produceren. De lupine-variant van onze natto maken we van in Duitsland geteelde biologische lupine. Nadat de bonen gekookt zijn, voegen we de probiotische bacterie 'bacillus subtilus natto' toe. Dit zet het fermentatieproces in gang."

Voor meer informatie:

Edith Gomes
De Hobbit
Nijverheidslaan 7-9
B-9900 Maldegem
+32 (5)071 7020
[email protected] 
www.hobbit.be