Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bertyn Seitan nu ook beschikbaar voor foodservice

"Hierdoor ontdekken hopelijk nog meer horecaklanten seitan"

Tholen - Steeds meer chefkoks willen hun gasten ook originele vegetarische maaltijden voorschotelen. Bij Bertyn merken ze dit goed aan de groeiende vraag vanuit de horeca naar hun seitan. "Mede daardoor zijn we bijvoorbeeld een samenwerking aangegaan met BD-Totaal organic foodservice. Bij hen is onze Bertyn Authentieke oertarwe Seitan naturel nu in blokken van 550 gram verkrijgbaar. We hopen dat dankzij deze samenwerking nog meer horecaklanten de weg naar seitan mogen gaan ontdekken", vertelt Tim Spek namens Bertyn.

Volgens hem is het grote voordeel van seitan dat het op dezelfde manier als vlees bereid kan worden. "Er zijn al verschillende chefs die maar wat graag met de vleesvervanger werken. De jonge ondernemer Wessel van Winden van The Harvest in Rotterdam, maakt bijvoorbeeld graag saté van onze seitan. Hij is vol lof over het product, omdat het makkelijk te rijgen is. En zo zijn er meer voorbeelden: Jantien van der Meer, de bevlogen vegan chef van De Gewilde Keuken, werkt ook het liefst met de Bertyn seitan."

Tim vertelt dat de website van Bertyn recentelijk vernieuwd is. "We hebben inmiddels een mooie databank aan recepten. En de nieuwe website richt zich naast de vegetariër ook vooral op iedereen die eens een dagje geen vlees wil."

Voor meer informatie: www.bertyn.eu