Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gemeente Amsterdam wordt vegetarisch

De catering van de gemeente Amsterdam op borrels, recepties, vergaderlunches en andere evenementen wordt vegetarisch. Amsterdam zal per 1 januari 2020 alleen nog vis en vlees aanbieden als mensen daar expliciet om vragen, zo heeft het college van B&W besloten in reactie op het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren. Fractievoorzitter Johnas van Lammeren diende het voorstel 'Carnivoor? Geef het door' in. 

De omgekeerde norm, het nieuwe normaal 
Op bijeenkomsten van de gemeente waar eten wordt geserveerd, moeten dieetwensen zoals vegetarisch of veganistisch vooraf worden doorgegeven. Bij het hanteren van het concept 'Carnivoor? Geef het door', wordt de standaard omgedraaid. Wie geen dieetwensen heeft doorgegeven, krijgt een maaltijd zonder vlees of vis. In dit systeem behoudt iedereen maximale keuzevrijheid om vlees of vis te eten.

Goed voor klimaat en gezondheid 
Minder vlees eten is goed voor het klimaat. Zo wordt wel gezegd dat als de hele wereld zou stoppen met vlees eten in één klap bijna alle klimaatdoelen van Parijs gehaald zouden zijn. Daarnaast is een plantaardig dieet gezond, wat ondersteund wordt door het Voedingscentrum. 

Succesvolle stap van de gemeente 
"Dit is een hele goede stap richting bewustwording. In plaats van 'zijn er ook vegetariërs?' wordt het 'zijn er ook vleeseters'? Voor volledig plantaardig is het helaas nog te vroeg bij de gemeente, maar ook dat komt er ongetwijfeld nog aan", aldus fractievoorzitter Johnas van Lammeren. 

Publicatiedatum: