Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gouden EKO-keurmerk voor de familie Van Verschuer

Burgemeester en Jort Kelder openen LandgoedKeuken Utrecht

Op woensdag 15 mei opende Jan van Zanen, burgemeester van Utrecht, samen met Jort Kelder officieel de Landgoedkeuken aan de Korte Jansstraat in de binnenstad van Utrecht.  

De Korte Jansstraat was even een tafereel uit het begin van de vorige eeuw. Van Zanen, Kelder en barones Van Verschuer arriveerden op een authentieke oogstwagen, getrokken door een Gelders paard. De burgemeester nam een kist appels mee, als symbool voor het naar de binnenstad brengen van het buitenleven. Landgoed Mariënwaerdt ligt immers in de Betuwe en brengt een grote oogst aan producten voort, van eigen onbespoten boomgaarden en akkers.

Van Stichting EKO-keurmerk kreeg de familie Van Verschuer het gouden EKO-keurmerk uitgereikt. Dit betekent dat de LandgoedKeuken voor meer dan 80% biologisch is.

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een 1000 hectare groot familielandgoed in de Betuwe, aan de rivier de Linge. Het is al sinds 1734 van de familie Van Verschuer. De landbouw op het landgoed is biologisch en op het landgoed wordt met de opbrengst van het land landgoedkaas, jams, chutneys en andere delicatessen geproduceerd.

Vorig jaar zomer kondigde de familie Van Verschuer aan dat ze hun prachtige landgoed ook buiten de grenzen van de akkers, bossen en weides van Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd wilden delen. Met het openen van de LandgoedKeuken in Utrecht is het landgoed en daarmee het buitenleven naar de binnenstad gebracht.

 

De LandgoedKeuken is dagelijks open voor ontbijt, lunch en borrel. Op het menu staan lekkernijen uit eigen bakkerij, waaronder de beroemde notentaartjes, appeltaarten en hartige taarten, broodjes, salades, soepen en tosti’s, bereid met onder andere het malse rundvlees van de kudde Lakenvelders en landgoedkazen uit eigen kaasmakerij. De verschillende jams, chutneys en sauzen vergezellen de ontbijt- en lunchgerechten. Het gehele assortiment landgoedproducten is er ook te koop. 

Voor meer informatie: www.marienwaerdt.nl     

Publicatiedatum: