Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hervé Tapia, Anecoop Frankrijk

Nieuw assortiment bewerkte, 100% vegan producten

“De afgelopen twee tot drie jaar hebben we gewerkt aan een nieuw assortiment bewerkte producten in Spanje om producten die niet als klasse I kunnen worden verhandeld te kunnen vermarkten en de consument gezonde producten aan te bieden die snel en eenvoudig te bereiden zijn", legt Hervé Tapia van Anecoop Frankrijk uit. 

Het assortiment bestaat onder meer uit producten die bereid zijn met verse groenten en fruit. De producten zijn vrij van dierlijke ingrediënten, toevoegingen, kleurstoffen, toegevoegde suikers en gluten en passen in een veganistisch of vegetarisch voedingspatroon. 


Hervé Taipa van de verkoopafdeling van Anecoop, Frankrijk. 

Succes Spaanse markt al bewezen
“Vorig jaar zijn we begonnen met het op de markt brengen van dit assortiment in Spanje. Eerst werden de producten getest in een aantal Carrefour-winkels in Valencia. Aangezien ze een groot succes waren, besloot de retailer al gauw om het gehele assortiment landelijk aan te bieden. De afgelopen maanden hebben we deze nieuwe producten op de Franse markt geïntroduceerd."

"Tijdens deze eerste introductiefase was de feedback veelbelovend. We moeten echter niet vergeten dat we een Spaans bedrijf zijn. De meeste producten uit dit assortiment zijn dan ook uit Spanje afkomstig. We zijn ons ervan bewust dat Fransen de voorkeur geven aan lokale producten en dat voor een aantal traditionele producten onze Spaanse herkomst minder gunstig is. We houden echter vast aan onze hoofddoelstelling en dat is het vermarkten van de groenten en fruit van onze coöperaties. Bij de meer originele producten, zoals biologische soepen, vegan pitabroden of pasta's, of typisch Spaanse producten zoals gazpacho of guacamole, hecht de Franse consument minder belang aan de Spaanse herkomst van de ingrediënten," legt Hervé uit.

Biologisch en conventioneel
“Het is ons werk om verse producten te vermarkten die van nature gezond zijn. We wilden dit ook terug laten komen in ons assortiment bewerkte producten. Om deze reden bieden we zowel biologische als conventionele bewerkte producten aan, zolang deze maar gezond zijn. De gezonde eigenschappen van biologische producten kunnen soms verloren gaan tijdens de verwerking. Dit heeft te maken met toevoegingen of de verhouding van de ingrediënten in het recept (bijvoorbeeld een soep die voor het grootste gedeelte uit water bestaat)."

Over Anecoop
Anecoop vertegenwoordigt 72 Spaanse coöperaties. Het bedrijf is van plan om dit assortiment ook op andere markten te introduceren, waaronder Groot-Brittannië en Duitsland, waar het bedrijf al actief is. "We zijn ons ervan bewust dat we het aanbod af zullen moeten stemmen op de eetgewoonten van de verschillende markten."

Voor meer informatie:

Hervé Tapia
Anecoop France S.A.S
Z.A.C. Saint-Charles
Avenue de Londres. B.P. 95052
66030 Perpignan 
Phone: +33 468 683 861
[email protected]  
www.anecoop.com  

Publicatiedatum: