Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nederlandse groenten vormen de basis"

Ketchups geven bio-sauzenschap kleur

Tholen - Binnenkort worden vier varianten biologische ketchups toegevoegd aan het Bionova-assortiment: tomaat, biet, pompoen en wortel. "Het bijzondere is dat bio-groenten de basis vormen van deze ketchups. Ketchup wordt normaliter op basis van tomaat gemaakt, en daar wordt iets aan toegevoegd. Wij produceren onze ketchups op basis van verschillende groenten. Dit maakt het tot een uniek product. De sauzen zijn een kleurrijke toevoeging op de traditionele tafelsauzen", aldus de bio-producent uit Wolvega.

FZ Organic Food is al enige tijd bezig met de ontwikkeling van de veggie ketchups. "Vooral qua textuur bleek dit een uitdaging. De smaak was vrijwel meteen goed, omdat we met een authentiek ketchuprecept als basis hebben genomen. Hieraan hebben we alleen wat kleine aanpassingen hoeven doen." Tijdens de beurzen (Bio-beurs, BIOFACH en PLMA) kregen geïnteresseerden al de kans om van de ketchups te proeven. "De reacties waren zeer positief. Diverse winkeliers wilden ze meteen al bestellen, maar hebben hiervoor dus nog wat geduld voor moeten opbrengen. We zijn dan ook blij dat onze ketchups nu daadwerkelijk verkrijgbaar zijn vanaf week 25". Een ware ketchup beleving maar dan net even anders.

De fles bevat 250 milliliter en de consumentenadviesprijs bedraagt 2,49 euro per stuk.

Voor meer informatie:

Jelmer Daniels
FZ Organic Food
Oppers 58
8471 ZM Wolvega
0561 611000
jelmer@fzorganicfood.com  
www.fzorganicfood.com