Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw van Clearspring: Seaveg Crispies Black Pepper

"Onze bio-zeewiersnacks nu ook verkrijgbaar zonder schaaltjes"

Tholen - De Britse bio-producent Clearspring breidt zijn lijn met zeewiersnacks uit met een nieuwe smaak. Nieuw is de 'Organic Seaveg Crispies Black Pepper'. "Dit is ons meestverkochte product in Nederland en we zijn dan ook erg blij dat we een nieuwe smaak aan deze lijn kunnen toevoegen", vertelt Lucio De Berti, International Sales Manager. Dit is niet het enige nieuws: deze nieuwe variant en de Original-variant komt in een nieuwe verpakking op de markt zonder schaaltje. 

Lucio: "Het gaat hierbij om een groter formaat zak van 8 gram zonder het schaaltje. In de eerste productserie zaten de stukjes Nori-zeewier in een apart plastic schaaltje in het zakje. Dat schaaltje is er in deze nieuwe verpakking uit gelaten. Ook is de verpakking platter geworden en bevat deze nu 8 gram in plaats van 4 gram. Om dit alles te kunnen realiseren, is het zeewier iets langer en iets breder geworden. Dit maakt ze steviger."

Lucio benadrukt dat het om een proefproject gaat. "Voorlopig zijn alleen de Black Pepper en de Original voorzien van deze nieuwe verpakking. Als deze nieuwe verpakking populair blijkt te zijn, bestaat de kans dat we alle varianten in deze verpakking aan gaan bieden. De oude verpakking blijft voorlopig dan ook gewoon bestaan. Die loopt parallel met deze proefverpakking. De Original is de komende tijd dus in twee verschillende verpakkingsformaten beschikbaar en de Black Pepper enkel in deze nieuwe verpakking."

Links de nieuwste variant van de Seaveg Crispies.

Lucio geeft aan dat Clearspring ook gekeken heeft naar alternatieven voor het plastic schaaltje, bijvoorbeeld bamboe. "Uiteindelijk hebben we besloten om het schaaltje helemaal weg te laten. Dit hebben we kunnen realiseren met behulp van een unieke technologie uit Zuid-Korea. Dit bedrijf gebruikt een innovatieve benadering van duurzaam verpakken waardoor het product in de verpakking beschermd wordt."

Deze introductie van Clearspring biedt een voedzaam snackalternatief voor iedereen. De crispies zijn een bron van jodium, hebben een hoog vezelgehalte en bevatten slechts 37 calorieën per verpakking. Black Pepper is een aanvulling op het bestaande aanbod aan smaken van Clearspring, waaronder ook Chili, Gember en Kurkuma vallen. 

Maria Dawson, commercieel directeur bij Clearspring: "Onze Seaveg Crispies is één van onze best verkochte productlijnen. De verkoop er van is de afgelopen twee jaar zeer snel gegroeid. De introductie van deze nieuwe Black Pepper-smaak en de nieuwe verpakking is een katalysator om ons te helpen de groei te versnellen en een nog breder publiek te bereiken. Het nieuwste Soil Association-rapport suggereert dat zeegroenten één van de toonaangevende trends zijn die van invloed zijn op de verkoopcijfers van biologisch en plantaardig voedsel in onafhankelijke winkels. Terwijl het gezondheidsaspect belangrijk is voor een groeiend aantal consumenten, willen we zeker niet dat dit ten koste gaat van de smaak. In onze biologische Seaveg Crispies koppelen we het zeer smaakvolle Nori-zeewier met mooi op elkaar afgestemde smaakcombinaties."

De Seaveg Crispies kunnen niet alleen als snack geconsumeerd worden, maar kan ook dienen als garnering op rijst, noedelgerechten of salades. De nieuwe productlijn van Clearspring is nu verkrijgbaar in een omdoos die 15x8 gram bevat. De complete Seaveg Crispies-lijn is biologisch, veganistisch, glutenvrij, niet-GGO en bevat geen toegevoegde suikers, additieven en conserveringsmiddelen. De producten van Clearspring zijn in Nederland verkrijgbaar via Udea en Odin.

Voor meer informatie: [email protected], www.clearspring.co.uk