Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Consument koopt zelf 5x meer biologisch dan het restaurant

Exclusieve bio-netwerklunch voor de horeca: 13 mei

Maandag 13 mei organiseert BD-Totaal in samenwerking met de Stichting EKO-keurmerk een exclusieve biologische netwerklunch voor de horeca in het bedrijf in Houten.

Onderzoek tijdens de Horecava 2017 toonde aan dat driekwart van de restaurantbezoekers duurzaamheid belangrijk vindt: onbespoten, diervriendelijk, van het seizoen, zonder toevoegingen, geen voedselverspilling.Wist je dat de consument zelf 5x meer biologisch koopt dan het restaurant? Daar liggen dus kansen! Behalve dat biologisch beter voor dier en milieu is, biedt het ook nog eens een volle smaak, betere textuur, een goed verhaal en minder kans op allergieën.

Alle reden dus om te kiezen voor biologische ingrediënten en producten. Maar wat weet je precies van biologisch? Waar loop je tegenaan met recepturen, prijsstelling en de communicatie met de gast? Over al deze zaken kun je alles te weten komen tijdens de heerlijke biologische walking lunch op 13 mei. Er zullen ongeveer 10 leveranciers van biologische producten aanwezig zijn die over hun producten zullen vertellen en je natuurlijk zullen laten proeven. Je hoort hoe collega's uit de horeca overgestapt zijn op (gedeeltelijk of geheel) biologisch en André Brouwer van de Stichting EKO-keurmerk zal vertellen hoe je je horeca onderneming kan laten certificeren. Voor je gasten is het fijn om zeker te weten dat jouw horecagelegenheid écht duurzaam is en dat je niet alleen maar ‘groene praatjes’ verkoopt. Als je gecertificeerd bent, is dat zichtbaar voor je gasten door middel van raamstickers en tafelkaartjes die je ontvangt van de Stichting EKO-keurmerk en door vermelding van jouw onderneming op hun site.

Wie
Eigenaar, bedrijfsleider, chef of souschef van elke plek waar je buiten de deur kan eten: hotel, congreslocatie, kookopleiding, kinderdagverblijf, strandtent , festivals… (maximaal 2 personen per bedrijf)

Wanneer
Maandag 13 mei 2019, 11:30-14:30 uur

Waar
BD-Totaal: Lichtschip 31, Houten

Heb je interesse, meld je dan snel aan onder vermelding van de naam van je restaurant en naam/functie van de deelnemer(s): [email protected], met cc naar [email protected].

Publicatiedatum: