Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Leerlingen ontwerpen een gezonde snack voor de BioExpress

Donderdag 18 april werden de winnaars van de Gezonde Snack 2019 bekend gemaakt. De Sushi-burger ging er met de prijs voor Gezondste Snack Catering vandoor, terwijl Brockip in de categorie Lunchroom aan het langste eind trok. De Piramide Gezond won de aanmoedigingsprijs. De huldiging van de winnaars vond plaats bij opdrachtgever de BioExpress in aanwezigheid van het voltallige personeel, de begeleidende docent van het Kaj Munk College en de projectleiders van NMCX Centrum voor Duurzaamheid.

Supertrots
De leerlingen waren supertrots op de geleverde prestatie en kregen van de BioExpress de uitnodiging om hun snack verder te ontwikkelen, zodat het uiteindelijke resultaat kan worden toegevoegd aan de menukaart voor de lunchroom en catering.   

De gezonde snacks werden door leerlingen van het Kaj Munk College ontworpen naar aanleiding van een zogenaamde 'Onderzoeken en Ontwerpen'-opdracht. De BioExpress was deze keer de opdrachtgever: ontwerp een gezonde snack voor onze lunchroom en eentje voor de catering. De leerlingen deden onderzoek naar duurzame en biologische, maar vooral gezonde, ingrediƫnten.

Expert-jury
Er werden in totaal 23 recepten via een kookchallenge in de klas gepresenteerd aan een expert-jury. De jury heeft de snacks geproefd en beoordeeld op gezond, 100% biologisch, glutenvrij, smaak en structuur. Uiteraard werd er ook gekeken naar de bereidingswijze en duurzame toepasbaarheid in de praktijk. Binnenkort zijn de winnende snacks te vinden op de menukaart van de BioExpress. 

Publicatiedatum: