Korte nachten vanwege beregening op de Magdalenahoeve

"Liever omschakelfruit dan geïmporteerde Argentijnse bio-peren"

Tholen - In de boomgaard van de Magdalenahoeve in het Zeeuwse 's- Gravenpolder is het afgelopen weekend volop beregend. Het hele gezin Buijsrogge liep in de vroege uren door de boomgaard. "Op 12 hectare hebben we beregening kunnen toepassen en op 1 hectare werd de bloesem door middel van vuurpotten beschermd. Onze zoons van 8 en 10 hielpen hier heel graag aan mee. Zij hebben geholpen met het aansteken van de potten. Dit vonden ze helemaal geweldig en dat maakt het voor ons ook leuker. Daar zijn we steeds een half uur tot een uur mee bezig geweest. We hebben de potten tussen half 4 en half 8 's morgens laten branden", vertelt Niels Buijsrogge.

Hij geeft aan dat ze in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag de hele nacht actief zijn geweest. "Na deze langere nachten hebben we vannacht voor de zekerheid nog twee uurtjes in de boomgaard doorgebracht. Het beregenen verloopt prima indien je goed voorbereid bent. Maar ik blijf er toch het liefst zelf bij." Niels vertelt dat het goed is gegaan en dat hij goede hoop heeft dat de maatregelen geholpen hebben. "Ik zie geen vorstschade aan de bomen, dus het was zeker de moeite waard."

Links: Zoons Ties en Joep bij één van de vuurpotten in de boomgaard.

Omschakelfruit
Het bedrijf is sinds augustus 2017 officieel in omschakeling naar biologische teelt. Pas in het teeltjaar 2020 kan het eerste fruit daadwerkelijk als biologisch verkocht gaan worden. Tot die tijd komt er omschakelfruit van de bomen. De familie Buijsrogge is aangesloten bij coöperatie Nautilus Organic. "Zij verkopen nu al onze producten. Wanneer het Hollandse aanbod op is, kiezen veel retailers voor buitenlandse bio-producten of voor conventioneel. Een deel van onze peren komt als 'omschakelfruit' in de schappen van natuurvoedingswinkels te liggen. Zij stappen hier wel graag in. Natuurvoedingswinkeliers vinden ons verhaal beter passen bij hun filosofie en geven de voorkeur aan onze producten boven geïmporteerd bio-fruit uit bijvoorbeeld Argentinië."

Niels Buijsrogge.

Voor meer informatie:

Niels Buijsrogge
De Magdalenahoeve
Pietersweg 1
4431 RE 's-Gravenpolder
contact@magdalenahoeve.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven