Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De ruimte biedt kansen voor bewuste vernieuwers"

Plannen voor 'biologisch bolwerk' in Elburg

Tholen — Er liggen plannen voor een zogenaamd 'biologisch bolwerk' in Elburg. "We zijn op zoek naar gepassioneerde mensen die in de Hanze vesting Elburg onder meer een biologisch restaurant, winkel en kookstudio willen openen. Waar Elburg in het verleden meer dan 100 winkels had, is dit aantal de laatste jaren sterk teruggelopen. Waar vroeger veel kleine winkels gefocust waren op voeding, is men in Elburg nu veelal aangewezen op de grotere supermarkten. Wel is de horeca nog altijd heel sterk", vertelt 'meedenker' Jan Blom.

Volgens Jan is de kracht van het nieuwe concept dat het uit meerdere onderdelen bestaan. "De ruimte biedt kansen voor bewuste vernieuwers. In de twee panden is ruimte voor een restaurant, terras, winkel en kookstudio."

Hij omschrijft Elburg als een Hanzestad met een rijk verleden. "We hopen dat dit concept de binnenstad een impuls kan geven. "De geplande openingsdatum is 20 april 2021. Het doel is dus om dit alles binnen twee jaar te realiseren. Als je dromen hebt, kun je ze ook waarmaken."

Jan is van mening dat er in Elburg volop kansen zijn voor nieuwe ondernemers. "De lokale markt van Elburg bestaat uit 23.000 inwoners, Elburg trekt jaarlijks 800.000 toeristische bezoekers, 150.000 museumbezoekers. Er is een historische haven en de winkelstraat wordt vernieuwd."

Voor meer informatie: 06 53394354, info@meedenkerelburg.nl,  www.meedenkerelburg.nl