Tholen – De afgelopen 2 dagen zijn meer dan  10.000 bezoekers afgereisd naar de Zeelandhallen in het Zeeuwse Goes voor de Zeeuwse Horecabeurs. Met zo’n 220 standhouders en een vloeroppervlak van zo’n zon 9.000 meter verdeeld over 2 hallen was het weer een goed gevulde beurs met alles wat de horeca zich kan wensen. Er was zelfs een heuse kas neergezet om het versaspect te benadrukken.


Van nieuwe handige sta verpakkingen met 2 zure bommen en knijpflessen piccalilly van Kroon, nieuwe verse tapenades, gesneden uien en sjalotten zonder enige toevoeging van t.h.t. verlengers van Bresc tot vriesverse vegetarische producten en vleesvervangers van Ardo. Verstegen Spices & Sauces liet zich ook dit jaar niet onbetuigd van noviteiten met de gefermenteerde groenten en sauzen. Ook de rode sauzen zonder toegevoegde suiker kregen volop aandacht.


Uiteraard mocht ook friet niet ontbreken, van dikke tot nog dikkere, gekruide, met en zonder schil en gemaakt van zoete aardappel, het was er allemaal te vinden met onder andere Schaap Holland, Mc Cain en Farm Frites. Maar ook de nieuwe zilte Zeeuwse friet en de frieten van Hoeve Rapenburg uit Meliskerke kreeg volop aandacht.

Op AGF-gebied waren het vooral oude bekenden. Ook Van Gelder AGF was weer terug in het Zeeuwse na de overname van Verskoop.
Op AGF-gebied was de hele keten weer zo goed als vertegenwoordigd van vers tot diepvries en van sap tot noten, bewerkt, gesneden en verwerkt.  Ook was er weer volop aandacht voor lokaal geproduceerde streekproducten met de uitreiking van het Zeker Zeeuws certificaat.

Klik hier voor de fotoreportage