Pasta gemaakt van biologische bloem uit Italië

Na een vestiging in Oud-West is er nu een filiaal van Spaghetteria geopend in Bos en Lommer.

Pasta
In hun eigen Laboratorio maken ze van biologische bloem uit Emilia Romagna verschillende soorten pasta. Elk met een eigen vorm, oorsprong en bereidingswijze. De Grano Duro bloem wordt verbouwd op een biologisch-dynamische boerderij in de heuvels van Toscane. De Farina ‘Tipo 0’ bloem wordt geproduceerd door een biologische coöperatie van boeren uit Emilia-Romagna. 

Groenten/zuivel/overig
Voor het verbouwen van de tomaten voor de arrabbiata saus, is water nodig. De leverancier is het eerste Italiaanse bedrijf dat haar ‘water-footprint’ heeft gepubliceerd. Ook zoekt het bedrijf samen met WWF Italië naar manieren om deze te verkleinen. De ricotta voor de ravioli komt uit Battipaglia. Daar runnen drie broers de zuivelfabriek die hun vader er in 1930 begon. Alle groenten, die gebruikt worden, komen van Italiaanse, biologische teelt, behalve basisproducten zoals bieslook, peterselie, zout, en peper.

Voor meer informatie:

Spaghetteria Pasta-bar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.