Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verbouwen met het oog op de toekomst

Stel je wilt verbouwen, dan is dat uiteraard ook hét moment om aan het thema duurzaamheid te denken en dus te verduurzamen. Dit kan op verschillende manieren, kies je om direct alles te doen? Of pak je het meer geleidelijk, stap voor stap aan? In beide gevallen is helder dat er voor iedereen een duurzame toekomst in het verschiet ligt. Een verbouwing is hét moment om serieus te kijken naar een duurzame toekomst en betere verwarmingsoplossingen.

Bewustwording als eerste stap naar meer duurzaamheid 
Wie wil verduurzamen, doet er verstandig aan eerst het huidige verbruik eens goed vast te leggen en de resultaten eens grondig te analyseren. Noem het een stuk bewustwording, een eerste stap om voor een duurzame toekomst te kiezen. Met het oog op duurzame energie kies je voor bijvoorbeeld het gebruik van een zonneboiler, ofwel verwarmen met daglicht, of voor een pomp om te verwarmen. Verduurzamen is veel meer dan een modewoord en een best complex proces. Goede voorlichting is dus essentieel als je écht voor een duurzame toekomst wil gaan. 

De combinatie ketel en pomp 
Verbouwen is het uitgelezen moment om aan een duurzame toekomst te denken en bijvoorbeeld te kiezen voor een nieuwe cv-ketel. Een nieuwe ketel scheelt al heel wat uitstoot. Maar ook zou je kunnen kiezen voor de nieuwste HR- ketels (HR staat voor Hoog Rendement). Hiermee geniet je van comfort én bespaar je aanzienlijk op energie. De nieuwe generatie ketels is toekomstbestendig en kan later verder verduurzaamd worden. Een HR-ketel kan ook geïnstalleerd worden met een slimme thermostaat, welke via de telefoon bestuurd kan worden. Hiermee kan je aangeven dat je huis niet verwarmd hoeft te worden wanneer je niet thuis bent of 's nachts tijdens het slapen. Daarnaast kun je per kamer de temperatuur kiezen, waardoor je niet onnodig stookt in een kamer waar je nooit bent. Je kunt ook kiezen voor een nieuwe generatie cv-ketel in combinatie met een warmtepomp, iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Dit hybride systeem is betaalbaar en levert forse besparingen op tot wel 83 procent. Een hybride systeem is geschikt voor de bestaande radiatoren en nog steeds gelden hier subsidies voor. 

Meer dan aantrekkelijke subsidie 
Kiezen voor een leven zonder gas – of als er geen gasaansluiting beschikbaar is- is kiezen voor een elektrische warmtepomp, dat je én warmte én warm water biedt. Ook hierop geldt een meer dan aantrekkelijke subsidie. Neem je het thema duurzaamheid echt serieus, laat je dan informeren door Nefit, een Nederlandse specialist op het gebied van duurzaamheid en verwarmingsoplossingen. Denk hierbij aan de slimme thermostaat, zonne-energie, pompen, boilers en geisers. Een ketel in combinatie met een slimme thermostaat kan al garant staan voor heel wat minder uitstoot.

Meer comfort en minder energie 
Meer comfort en minder energie. Dat is waar we in Nederland naar streven. Behalve een groot aanbod aan producten is het ook belangrijk om een aanbieder te vinden die deskundige service biedt. Waar voor de één een warmtepomp de meest duurzame oplossing is, kan de ander beter kiezen voor een HR-ketel. Ook zonnepanelen zijn een uitermate goede manier voor het verkrijgen van duurzame energie, maar dan moet je wel de juiste installateur vinden. Kiezen voor verduurzamen is contact zoeken met dit solide en betrouwbare bedrijf. Als je tenminste écht werk wilt maken van duurzaamheid.

Dit is een artikel van Nefit.

Publicatiedatum: