Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Redesign Falafel Vega Mix

Een nieuw uiterlijk met een vertrouwt innerlijk. Hiermee hoopt Joannusmolen Nederlanders te inspireren om meer plantaardig te eten. Vanavond een keer geen vlees op tafel? Joannusmolen biedt een lekker, makkelijk en plantaardig alternatief: de Falafel Vega Mix. Joannusmolen wil met het redesign van deze klassieker laten zien dat een dagje geen vlees eten ook heel lekker en gezond kan zijn. De ingrediënten in de Falafel mix hebben een minimale bewerking gehad en zijn 100% plantaardig. De mix is gemaakt van onder andere kikkererwten en je hoeft aan de droge mix enkel water toe te voegen, balletjes te rollen en lekker krokant te bakken. Dit product van Joannusmolen past goed in de Schijf van Vijf. 
 


Plastic Free
Door innovatieve composteerbare biomaterialen heeft Joannusmolen een milieuvriendelijker alternatief gevonden voor plastic verpakkingen. "Bij ons betekent biologisch niet alleen goed geteelde en geproduceerde levensmiddelen. Ons grondbeginsel van biologische voeding gaat ook over gezondheid en verantwoording nemen voor je leefomgeving. Daarom is onze verpakking volledig recyclebaar van zowel het composteerbaar plastic tot en met de kartonnen omverpakking", vertelt Robin den Dekker namens Joannusmolen.

Falafel Vega Mix
Vegetarische balletjes van kikkererwten met de smaak van het Midden-Oosten. Lekkere vleesvervanger, eenvoudig te bereiden in de koekenpan of oven. Droge mix en zeer lang houdbaar. Dit maakt het makkelijk op voorraad te houden dus altijd in huis als je op dat moment zin hebt in een alternatief voor vlees. Only add water. Verkrijgbaar vanaf week 11. Prijs: 2,49 euro.

Week zonder vlees en Falafel Mix 
"Ik wil een daadkrachtig initiatief lanceren met impact, ik wil Nederland in beweging brengen. Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Dat is mijn doel." 
Isabel Boerman

De stichting Nationale Week Zonder Vlees werd in 2018 in het leven geroepen door Isabel. Joannusmolen steunt dit jaar als één van de sponsoren dit initiatief. Nationale Week Zonder Vlees roept alle Nederlanders op om van 11-17 maart 2019 een week lang geen vlees (en vis) te eten en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te ontdekken. Dit initiatief heeft als doel om Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees (en vis) eigenlijk kan zijn.

Een week zonder het eten van vlees kan verschillende voordelen hebben:

  • Verbetering van de gezondheid
  • Minder milieu vervuiling
  • Minder waterverbruik

Joannusmolen is bovendien van mening dat vegetarisch eten niet saai, smakeloos of ingewikkeld is. Het is een verrijking van het eetpatroon, zorgt voor variatie in de keuken en maakt een verschil voor mens, dier en milieu.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robin den Dekker bij Joannusmolen, via 0485 330600, www.joannusmolen.com

Publicatiedatum: