Avocado Green Mattress breidt vegan assortiment uit

Avocado Green Mattress, een Amerikaans bedrijf dat luxe, duurzame slaapproducten maakt, heeft een nieuwe matrasbeschermer van bio-katoen geïntroduceerd. 

Jay Decker, mede-oprichter van Avocado Green Mattress: "Onze matrasbeschermer is zacht, absorberend en volledig non-toxisch. Het is een natuurlijk alternatief voor de traditionele, op plastic gebaseerde waterproof matrasbeschermers. We hebben geen polyurethaan, spandex, thermoplastische polyurethaan, formaldehyde, PVCs, vinyl, laminaat, lijmen, chemische afwerking of waterproof coating gebruikt." 

Decker vertelt dat de matrassen met de hand gemaakt worden van duurzame materialen, waaronder 100% natuurlijke latex en GOTS-gecertificeerde katoen en wol.

Het bedrijf introduceerde een nieuw vegan matras in 2018 dat gemaakt is van bio-katoen i.p.v. wol. Het matras is verkrijgbaar in twee versies en heeft een gerecyclede stalen binnenvering voor drukpunt-ontspanning en ondersteuning. Het bedrijf verkoopt vegan kussens die gevuld zijn met natuurlijke latex en kapokvezels.  

"Onze missie is het leveren van een gezonde, non-toxische, chemicaliënvrije slaapomgeving door groen leven, welzijn en duurzaamheid te promoten."

1% van de opbrengsten wordt door het bedrijf gedoneerd aan milieuvriendelijke non-profitorganisaties. In 2018 droeg het bedrijf bij aan 12 verschillende nationale en internationale projecten, waaronder een vrouwencentrum in Rwanda, het planten van 48.000 bomen met de Arbor Day Foundation en werd voeding aan New Yorkers in nood gegeven. 

Bron: furnituretoday.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.