Biologische stadstuin als werkplek in gemeente Gennep

Op een kleine hectare grond aan de Goorseweg in Ottersum, gemeente Gennep, wordt binnenkort een biologische stadstuin ingericht. Initiatiefnemer Fake Mulder uit Gennep krijgt met zijn stichting Biologische stadstuin Down To Earth dat stuk grond gratis in bruikleen. De gemeente Gennep ondersteunt zo de stadstuinderij waar straks mensen die moeilijk aan werk komen aan de slag kunnen.

De biologische stadstuin is namelijk speciaal bedoeld om licht verstandelijk beperkten en bijstandsgerechtigden een oefenplek te geven die hun voorbereidt op werken in een reguliere baan. Fake Mulder is verguld met de toezegging van de gemeente Gennep.

Foto: Jos Gröniger, Tekstbureau Ootersom

,,We willen snel aan de slag. Als eerste moet de grond zaaiklaar en ingericht worden. Zo moet er een unit komen waar we met onze mensen kunnen zitten voor een bakje koffie of een praatje, ook voor de kippen, de Bijen en de zeldzame varkens moet er iets gebouwd worden. We hopen in april de eerste plantjes in de grond te zetten, daarvoor ben ik al aan het zaaien onder glas’’, legt Mulder uit.

De grond, die Mulder in gebruik mag nemen, is eigendom van de gemeente. Volgens wethouder Janine van Hulsteijn krijgt de stichting de grond en mag de stichting op het stuk grond ook fruitbomen planten. ,,We  hebben op dit moment geen bestemming voor de grond. Mocht dat over een aantal jaar wel het geval zijn, dan kunnen we de grond terug vragen.’’

Dan zou de stadstuinderij de boel weer moeten ontruimen. Maar eerst richt Fake Mulder het stuk grond in. Er komt ook een schaftkeet te staan voor de toekomstige werknemers. Voor Down to Earth loopt ook een crowdfundingsactie. Mulder: ,,Ook als die niet slaagt gaat het initiatief door. We hebben ook nog allerlei fondsen aangeschreven. “Dit is een uniek concept in Nederland, een biologische stadstuin door mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt en waar iedereen straks hun producten kan kopen”, aldus Mulder.

Voor meer informatie:

Stichting biologische stadstuin”Down To Earth” Gennep


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven