India: Ministerie organiseert zevende editie van Women of India Organic Festival

Het Indiase ministerie van Vrouwen- en Kinderontwikkeling organiseert de zevende editie van het Women of India Organic Festival, dat van 6-10 februari plaatsvindt bij Sampradaya Vedika in Shilparamam, Haiderabad. Het evenement is bedoeld om vrouwelijke telers en ondernemers in de biologische sector in India te promoten en eren.

Het Women of India Organic Festival wordt sinds 2015 jaarlijks in New Delhi gehouden. Om op de groeiende interesse in biologische producten in te spelen, wordt het festival nu in Haiderabad gehouden, de poort tot Zuid-India. Vrouwelijke biologische telers en ondernemers zullen tijdens het evenement een grote verscheidenheid aan biologische producten presenteren. Het festival krijgt ieder jaar lovende reacties uit New Delhi, Bombay en Chandigarh. De toename in verkoop en het aantal bezoekers bewijzen dat mensen de biologische beweging hebben omarmd.

“Het festival is een continue inspanning om de roemruchte lokale gemeenschappen van vrouwen te promoten door werkgelegenheid te creëren en telers te laten floreren. Daarnaast is het doel om een biologische cultuur aan te moedigen. Voor het eerst brengen we het festival nu naar Zuid-India en we hopen hier veel positieve reacties te krijgen, net als bij de vorige zes edities. Het festival heeft zeker zijn doel bereikt om vrouwelijke Indiase telers en entrepreneurs met elkaar in contact te brengen en hen te versterken door middel van financiële inclusie. De groeiende vraag, interesse en investeringen in de biologische cultuur in India is enorm bemoedigend," zegt Maneka Sanjay Gandhi, de minister van Vrouwen- en Kinderontwikkeling.

Meer dan 150 vrouwen komen samen in Shilparamam, wat het centrum van het biologische festijn in Haiderabad wordt. Dit unieke festival presenteert verschillende authentieke biologische producten, waaronder geverfde stoffen, jaggery, granen, zaden, bakproducten en nog veel meer. De Food Court, die in 2018 zijn debuut maakte in New Delhi, was een enorm succes. Als extra verrassing kunnen bezoekers die naar Shilparamam komen gerechten uit verschillende keukens proeven in de Food Court. Kom langs en steun vrouwelijke telers en entrepreneurs op hun weg naar zelfredzaamheid en deel in de festivalvreugde. Het festival is iedere dag van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

Bron: India Education Diary


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven