Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Woensdag 29 mei in Rutten

Masterclass Melkveehouderij als één groot ecosysteem bij Maatschap Keurentjes

Op de Biobeurs in januari '24 heeft Maatschap Keurentjes de Ekoland Innovatieprijs gewonnen en kort daarvoor, in november '23, won hij met zijn samenwerkingspartners bij het Collectief Kuinderbos de prijs 'Baanbrekers in Agroforestry 2023'. Veel innovatie en inspiratie dus op zijn bedrijf om te delen met mede-telers en geïnteresseerden die daarvan willen leren.

Samen met Maatschap Keurentjes organiseert Ingrid Veeman van Biologisch Netwerk daarom een Masterclass op deze boerderij. Gerard wil graag aan geïnteresseerden vertellen over de vernieuwingen die hij doorvoerde op zijn boerderij en ze vooral ook laten zien.

Foto: Geertje Schlaman

"Onze keuzes hangen allemaal met elkaar samen en versterken elkaar", aldus Gerard, die ook wil laten zien dat hij niet alleen resultaten haalt op financieel vlak, maar (vooral) ook in diergezondheid, natuurontwikkeling, kwaliteit van het grasland en de bodem. En last but not least in de samenwerking met andere boeren maar ook met de boswachter, waardoor de koeien ook in bosgebied kunnen lopen.

Gerard zal in de Masterclass op woensdag 29 mei aanstaande onder meer zijn ervaringen delen met een voorjaars afkalvende veestapel die vooral gras gevoerd wordt, stripgrazen, kruidenrijk grasland, antibioticavrij, vrouwelijke kalveren bij de koe, veel natuur en de introductie van agroforestry en voederhagen.

Deelnemers kunnen voor € 50,- + btw meedoen met de Masterclass omdat deze mede mogelijk gemaakt wordt door de SABE regeling van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, project Pioniers op het podium, leren van innovaties. Studenten en scholieren kunnen meedoen voor € 25,- + btw via het vooraf toesturen van hun studentenpas/inschrijving.

Klik hier voor aanmelden en het programma.

Publicatiedatum: