Greenyard Mycoculture Poland

Eerste biologische substraat voor Poolse markt

Greenyard Mycoculture Poland, het voormalige Mykogen dat tot midden december deel uitmaakte van de
Greenyard Groep, is de eerste champignonsubstraatfabrikant die in Polen biologisch substraat aanbiedt. Poolse telers moesten tot op heden biologisch substraat uit Duitsland of Nederland importeren.

De logistiek goedgelegen productiefaciliteit in Wola Makowska werd gecertificeerd door Bioekspert, een officieel certificeringsorgaan voor biologische landbouw. Greenyard Mycoculture Poland helpt ook telers
om biologische certificaten te verkrijgen voor hun eigen teelt. Vier telers ontvingen reeds biologische certificaten voor hun champignons geteeld op biologisch Mycoculture substraat.

De eerste batches zijn reeds geleverd en de klanten waren zowel over de kwaliteit van het bio-substraat als de teeltresultaten zeer tevreden, laat Greenyard Horticulture weten. 

In de lente van 2019 zal Greenyard Horticulture zijn nieuwe bedrijfsnaam en -identiteit onthullen.

Greenyard Mycoculture (substraten voor de champignonteelt) maakte tot midden december deel uit van Greenyard’s Horticulture divisie en heeft vestigingen in Polen en Oekraïne. In september 2018 werd bekend gemaakt dat de volledige Horticulture divisie een zelfstandige organisatie wordt. Met een totaal van 13 productiesites en 800 werknemers exporteert het bedrijf naar meer dan 60 landen wereldwijd. In de lente van 2019 zal de nieuwe bedrijfsnaam en -identiteit onthuld worden in de markt.

Voor meer informatie:
Greenyard Horticulture
www.greenyardhorticulture.com 
communications@greenyardhorticulture.com  


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven