HLB Tropical Foods presenteert veel exotenassortiment op de Fruit Logistica

„Bio-papaja's zullen binnenkort ook in Europa op de markt gevestigd zijn"

De firma HLB Tropical Food wijdt zich sinds de oprichting in 1989 aan de verkoop van eetrijp, exotisch fruit. Inmiddels omvat het veelzijdige productassortiment naast de verschillende papaja-soorten onder andere vijgen, physalis en avocado's - die zowel op de Noord-Amerikaanse als op de Europese markt afgezet worden. Ook in het jubileumjaar is het importbedrijf op de Fruit Logistica vertegenwoordigd: talrijke soorten fruit zullen weer de blikvangers zijn, meldt men.

Bio-papaja's in opkomst
De bio-papaja's horen in de VS al sinds enkele jaren tot het brede productassortiment van HLB Tropical Food en ze zullen binnenkort ook in Europa op de markt gevestigd zijn. „Parallel aan de overige assortimentsuitbreidingen ontwikkelen we ons ook in dit productsegment verder."

Het team van HLB Specialties op de Fruit Logistica 2017 met rechts Susanne Raiß

Hoewel de papaja in principe een product is dat het hele jaar door verkrijgbaar is, is er desondanks afhankelijk van het seizoen c.q. de actuele klimaatomstandigheden doorlopend sprake van schommelingen wat betreft de beschikbare hoeveelheid. „We streven er echter naar om continue betrouwbaar aan onze klanten te kunnen leveren. Vanwege onze 30-jarige ervaring kunnen we flexibel op marktontwikkelingen reageren. Als de producten bijvoorbeeld in een teeltgebied ontbreken, leveren we vanuit andere regio's. Binnen de conventionele sector komen de papaja's het hele jaar door uit Brazilië", aldus Susanne Raiß. 

Palmer mango's
Het in Europa aangeboden assortiment van HLB wijkt in enkele opzichten van het aanbod in Amerika af. In tegenstelling tot de in Amerika populaire Mango-rassen Keitt en Tommy Atkins – biedt men de Europese klanten buiten het hoofdseizoen de Kent-mango's van de variëteit Palmer aan. Ook in deze categorie is er volgens Susanne nog verder ontwikkelingspotentieel voorhanden.

Verdere informatie:
HLB Tropical Food GmbH
Susanne Raiß
Am Weiher 2a
65451 Kelsterbach
T +49-6107-98781 0
F +49-6107-98781 14
europe@hlbtropical.com
www.hlbinfo.com  


Publicatiedatum:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven