Nieuw: bio-tussendoortje en koekjes voor kinderen

Het Nederlandse bedrijf de Kleine Keuken maakt al 6 jaar bio-producten voor baby’s en kids. Voor kinderen boven de 3 jaar is het aanbod qua voedzame koekjes en chips nog altijd schaars. Daarom komt de Kleine Keuken nu met twee nieuwe biologische koekjes: Chocoloco’s en Superheldjes en met nieuwe knabbels: Teckels.

Chocoloco's
Deze koekjes zijn gemaakt van drie soorten 100% volkoren meel (tarwe-spelt-en rijstmeel), met kiem en vezels er nog in. Dat is belangrijk, want daar zitten 4x meer mineralen en vitaminen in dan in gewoon wit bloem. De Kleine Keuken gebruikt geen slechte vetzuren zoals palmvet maar biologische roomboter, omdat deze vetten fijn zijn om op te groeien. Ook geeft het een langer verzadigd gevoel, net als de vezels, zodat je niet direct weer trek krijgt. In de Chocoloco's vind je biologische cacao en geen chocolade, zodat je wel het goede van de cacao binnenkrijgt maar niet de geraffineerde suiker. Dat is namelijk veel lastiger te verteren, omdat daar alle vezels en voedingsstoffen uitgehaald zijn. Zoals altijd gemaakt met 100% biologische ingrediënten. Chocoloco's, pak 150 gram 8x2 stuks €2,49.

Superheldjes
Deze koekjes zijn gemaakt van 5 soorten 100% volkoren meel (spelt-, haver-, kamut-, boekweit- en teffmeel). Ook met kiem en vezels er nog in, dus met 4x meer mineralen en vitaminen. De vezels zorgen voor een verzadigd gevoel. Met zonnebloemolie in plaats van palmvet, zodat alle kinderen die niet zo goed tegen lactose of melk kunnen deze koekjes ook kunnen eten. De Superheldjes strijden tegen de bad guy: geraffineerde suiker komt er niet in, maar biologisch appelsap en appelpuree maken dit koekje tot een natuurlijke zoete winnaar. Met 100% biologische ingrediënten, want het lijf van je kind heeft wel wat anders te doen dan troep opruimen. Superheld spelen bijvoorbeeld! Superheldjes, pak 132 gram 6 stuks €2,49.

Teckels
Deze glutenvrije knabbels zijn gemaakt van maïsmeel, gedroogde paprika, ui, tomaat, rozemarijn en een beetje zeezout. De Teckels worden in de oven gebakken zodat ze 50% minder vet bevatten dan gefrituurde chips. En ook 50% minder zout want te veel zout is moeilijk te verwerken voor een kinderlijfje. Daarnaast vind je in de Teckels uiteraard geen palmvet, aroma's, smaakversterkers en andere kunstmatige toevoegingen. 100% biologisch. Teckels, zak 70 gram, €1,89.

Over de Kleine Keuken
De Nederlandse Levensmiddelen-technoloog Kirsten Wegener-Toeset gaat met haar team graag de strijd aan tegen ongezonde kinderproducten. Bij de Kleine Keuken wordt er op een andere manier naar voeding gekeken, welk ingrediënt is het beste voor je kleine en is dit echt waardevol voor de bouw van een sterk lijf? Als je goede ingrediënten gebruikt zijn smaak-, kleur-, en geurstoffen niet nodig. Bij de Kleine Keuken gaat het erom om dat alles vol zit met echte voedingsstoffen, in plaats van lege calorieën.

Verkoopinformatie: De Kleine Keuken koekjes zijn verkrijgbaar bij Jumbo, Plus en Albert Heijn, de Teckels exclusief bij Jumbo. Uiteraard zijn alle producten ook te koop via de webshop www.dekleinekeuken.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven