Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Angela van Horssen, Udea: "Echt één van onze topmaaltijden"

Biologische roti maaltijd nu zelf thuis te maken

Tholen - De kant-en-klare Surinaamse roti maaltijd is zo populair bij Udea, dat ze de consument de mogelijkheid willen bieden om deze maaltijd ook zelf thuis te maken. Bij diverse Ekoplaza's en Ekoplaza Foodmarqt-winkels loopt momenteel een pilot.

"Sinds vorig jaar is onder ons Marqt-merk de Surinaamse roti kant-en-klaarmaaltijd weer verkrijgbaar. Terug van weggeweest, want Marqt voerde die al eerder, maar die was destijds nog niet biologisch. Zainab Foods ontwikkelde biologische rotivellen, waardoor we deze maaltijd weer in het assortiment op hebben kunnen nemen", vertelt Angela van Horssen, Category Manager Vers bij Udea. Zij is sinds maart vorig jaar verantwoordelijk voor de verse maaltijden en verse maaltijdcomponenten.

Heel populair
Ze geeft aan dat dit een geslaagde zet was. "Dit is echt één van onze topmaaltijden. Vandaar dat we op het idee zijn gekomen om ook de losse maaltijdcomponenten te gaan verkopen. De pilot hiervoor is de afgelopen week in een aantal winkels van start gegaan. De meeste winkels hebben op woensdag de producten gekregen en we zijn heel benieuwd hoe het ontvangen gaat worden. In het stedelijk gebied is deze maaltijd wat meer bekend. Gezien het succes van onze kant-en-klaarmaaltijd heb ik er wel hoge verwachtingen van."

Pilot
De kant-en-klaarmaaltijd werd al gemaakt met de rotivellen van Zainab. Aangevuld met hun kerriepasta hebben we een mooie mix om zelf authentieke Surinaamse roti te bereiden. "Op een gegeven moment kwam de optie ter sprake om deze componenten ook afzonderlijk aan te gaan bieden. Ik heb dit toen in onze assortimentscommissie voorgesteld. Daar is deze pilot uit voortgevloeid. We kijken nu in een aantal winkels wat het doet, en als het succesvol is kunnen we het in alle winkels opnemen."

Een leuke mix van winkels doet mee aan deze pilot, geeft Angela aan. "Het gaat niet alleen om winkels in de Randstad, Ekoplaza Groningen probeert het bijvoorbeeld ook uit."

"Snel een echte Surinaamse maaltijd op tafel"
Maimoena Joemman vertelt namens Zainab Foods dat ze heel enthousiast zijn over de pilot. "De Surinaamse roti is een populaire maaltijd en wij zijn blij dat we een biologische variant hiervan hebben kunnen ontwikkelen. Vaak denken mensen dat het heel moeilijk is om zelf roti te maken. Maar als je deze twee kant-en-klare componenten hebt, hoef je er zelf alleen nog aardappel, kip en groenten aan toe te voegen en heb je snel een echte Surinaamse maaltijd op tafel. We hopen dan ook dat het goed wordt ontvangen."

Voor meer informatie:
Maimoena Joemman
Zainab Foods
Keulsche Vaart 15D
3621 MX Breukelen
034 6262933
06 21110339
[email protected]
www.zainabfoods.nl