Award voor duurzame horecalocaties breidt uit met extra awards

Inschrijving vierde editie Gaia Green Awards gestart

Vanaf vandaag start de vierde editie van de Gaia Green Awards. De award wordt met een publieksprijs en het toevoegen van de Dutch Cuisine Award uitgebreid van 4 naar 6 categorieën. De winnaars van de Gaia Green Awards 2019 worden 24 september 2018 bekendgemaakt tijdens Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy.

Gaia Green Awards
De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan horecaondernemers uit Nederland en België die zich het aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie te verduurzamen. De award kent 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De award heeft als doel om bijzondere duurzame horecalocaties te onderscheiden en de rest van de horecamarkt te inspireren.  

Team Sjuut, één van de winnende teams uit 2018.

Uitbreiding
Het aantal aanmeldingen voor de Gaia Green Awards neemt jaarlijks toe. Na vorig jaar te zijn uitgebreid naar België, worden er deze editie 2 nieuwe categorieën toegevoegd: de Dutch Cuisine Awards en de publieksprijs. 

Ook voor de editie van 2019 zijn er ambitieuze groeidoelstellingen: o.a. door de samenwerking met de nieuwe partner Dutch Cuisine wordt gestreefd naar meer bekendheid, meer deelnemers en meer impact.  Judith van Diepen (Dutch Cuisine) vertelt trots over de samenwerking: “Dutch Cuisine heeft de ambitie om de Nederlandse eetcultuur meer op de kaart te zetten. Onze ambities en doelgroep sluiten naadloos aan bij de ambities en doelgroep van de Gaia Green Awards: het stimuleren van duurzaam ondernemen in de horeca”.

Winnaars 2018
In 2018 zijn de Gaia Green Awards voor de derde keer uitgereikt in Rotterdam Ahoy tijdens Gastvrij Rotterdam. De winnaars in 2018 per categorie zijn Court Garden Hotel (categorie hotels), De Sjuut (categorie restaurants) en Qi (categorie strandpaviljoens). ​Alle drie opvallende horecalocaties die zich onderscheiden door hun ruime aandacht voor duurzaam ondernemen binnen de bedrijfsvoering. Tijdens de feestelijke uitreiking afgelopen september onder begeleiding van ambassadeur Léon Keekstra is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt met een duurzame menukaart. De Falco Eleonora Award 2018 is gegaan naar Restaurant Pllek in Amsterdam.   

Partners
De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de horecasector op het gebied van duurzaam ondernemen.

De partijen die de award ondersteunen zijn Green Key Nederland en België, EKO Keurmerk, Vis&Seizoen, Good Fish Foundation, Olijfbedrijf, Stichting hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer Green Leisure. De award wordt gesponsord door Santas Koffie, Made Blue en Gastvrij Rotterdam. Nieuwe partner in 2019 is Dutch Cuisine.

Aanmelden
Strandpaviljoens, hotels en restaurants kunnen zich van 15 januari t/m 15 april 2019 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Voor het eerst kunnen deze editie ook bezoekers en gasten van een horecalocatie een locatie nomineren.

Via een beoordeling van de inschrijving door een deskundige vakjury in combinatie met onder andere mysterie visits aan alle genomineerde bedrijven komen we uiteindelijk op dinsdag 24 september 2019 tot de finale ronde waarin de uiteindelijke winnaars hun award in ontvangst zullen nemen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven