Rotterdam is vegan hotspot tijdens filmfestival

Ook tijdens het International Filmfestival Rotterdam (IFFR) kun je er dit jaar niet om heen: plantaardig eten is de voedseltrend van 2019. Bezoekers van het festival hebben dit jaar veel veganistische opties om uit te kiezen – van fastfood tot fine dining.

Twee Rotterdamse ondernemers slaan de handen ineen om festivalbezoekers en Rotterdammers tijdens IFFR te inspireren met hun plantaardige menu’s. Friedjof Kempenaar opent tijdens IFFR zijn Vega Pop-up naast het 100% plantaardige restaurant Jack Bean aan het Weena. Volgens Kempenaar is dit een ideale combinatie. “Veganistisch eten maakt in 2019 definitief de stap van niche naar het grotere publiek. Tijdens het filmfestival kunnen wij samen met Jack Bean laten zien hoe lekker en divers de plantaardige keuken is. Van fastfood tot vijfgangen fine dining: tijdens IFFR vind je beide recht tegenover Rotterdam Centraal.”

Jack Bean
Ondernemers Mathijs Huis in ‘t Veld en Pepijn Schmeink openden in juni 2018 hun plantaardige fast cuisine restaurant Jack Bean aan het Weena. Hun vernieuwende restaurant is erg goed ontvangen door Rotterdammers en landelijke recensenten. Huis in ’t Veld kijkt ernaar uit om ook tijdens IFFR plantaardig eten bij het grote publiek op de kaart te zetten. “Onze missie is om meer mensen kennis te laten maken met de plantaardige keuken en hen te inspireren vaker plantaardig te eten. Samen met de Vega Pop-up creëren we een fantastische hotspot middenin het festival gebied. Hiermee verwachten we veel mensen te kunnen betrekken bij onze missie."

Vega Pop-up
Vega Pop-up organiseert door heel Nederland tijdelijke pop-up restaurants met verschillende gerechten en wijnen. Friedjof Kempenaar en zijn team serveren zowel kleine, snelle gerechten als een avondvullend 5 gangen diner. De Vega Pop-up is tijdens IFFR geopend van 18:00 tot 23:00 uur (en in de weekenden vanaf 16:00 uur) in het restaurant van Tribes aan het Weena 750. Reserveren kan via www.vegapopup.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven