Warmonderhof op de Biobeurs

Van kringlooplandbouw naar een opwaartse spiraal

Kringlooplandbouw is één, de opwaartse spiraal in de kringlooplandbouw is twee. Dé Nederlandse opleider voor biodynamische landbouw, Warmonderhof, staat woensdag 23 en donderdag 24 januari op de Biobeurs in Zwolle om te vertellen over bd-landbouw. Docenten geven workshops. Boeren, tuinders en andere vertegenwoordigers uit de biodynamische handel en verwerking houden ‘tontalks’. Warmonderhof staat met een aantal andere bd-organisaties op het Demeterplein en op het Onderwijsplein van de Biobeurs. Meer informatie: www.warmonderhof.nl/biobeurs.

Het Demeterplein is een samenwerking tussen Warmonderhof (Aeres Warmonderhof en Stichting Warmonderhof), de BD Vereniging, Kraaybeekerhof Academie, Stichting Grondbeheer, de Vereniging van Natuurvoedingskundigen en Stichting Demeter. Het plein is het ‘Alles onder één dak loket’ voor al je vragen over biodynamische voeding, scholingsmogelijkheden, grondbeheer en bedrijfsovernames.

Stap verder
Kringlooplandbouw is het nieuwe credo van landbouwminister Carola Schouten. Op het Demeterplein willen de samenwerkende organisaties nog wat verder gaan. De kringloop is essentieel, maar de opwaartse spiraal staat symbool voor een kringloop in ontwikkeling. Het waarnemen en meebewegen, mee ontwikkelen, met de ritmes van de natuur is de basis van de biodynamische landbouw. Op het plein staat een roerton voor preparaten waaromheen spraakmakende biodynamische boeren en tuinders en vertegenwoordigers uit handel en verwerking gedurende zogenoemde ‘tontalks’ vertellen wat hen beweegt naar een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling. Locatie Demeterplein op de beurs: standnummer 454.

Opleidingen biologische landbouw
Er is veel vraag naar kennistrajecten en opleidingen biologische landbouw. De Biobeurs organiseert daarom dit jaar voor het eerst een Onderwijsplein, waar aanbieders van biologische landbouwopleidingen en keuzedelen biologische landbouw zich presenteren. Ook daar is Aeres Warmonderhof aanwezig. Locatie Onderwijsplein op de beurs: hal BioMechaTech.

Oriënteren op studeren bij Aeres Warmonderhof
Warmonderhof is al zeventig jaar dé opleider voor biologische en biodynamische landbouw. Het is de enige staatserkende biodynamische opleiding in Europa. Studenten wonen er intern en werken elke middag op de praktijkbedrijven. Er is ook een deeltijdvariant voor volwassenen. Degenen die overwegen, de opleiding biodynamische landbouw op Aeres Warmonderhof te gaan doen, worden van harte uitgenodigd op de Grote Opleidings Open Dag op zaterdag 2 februari aanstaande in Dronten. Meer informatie en aanmelden.

Workshops door de docenten
Tijdens de Biobeurs worden er vele workshops en lezingen gehouden. Ook onze docenten geven of begeleiden diverse workshops, net als medewerkers van andere Demeterplein-organisaties. Hieronder een paar uitgelichte programmapunten.

Hoe verdienen biologische tuinders hun inkomen
Sprekers: 4 biologisch(dynamische) tuinders
Gespreksleider: docent groenteteelt Aeres Warmonderhof, Bart Willems
Donderdag 24 januari 10.30-11.30 uur, workshopruimte A

Doorschakelen naar Demeter
Sprekers: Leen Janmaat, Petra Derkzen van WerkendeWijs
Woensdag 23 januari 16.30-17.30 uur, workshopruimte D

Wat dóen preparaten op je bedrijf en wat heeft dat met de planeten te maken?
Spreker: docent bodemvruchtbaarheid Aeres Warmonderhof Ruud Hendriks en een biodynamische teler
Donderdag 24 januari 16.45-17.45 uur, workshopruimte D

TonTalks
Sprekers: boeren, tuinders, handel, verwerking over persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling
Woensdag 23 en donderdag 24 januari, doorlopend, Demeterplein

Kijk voor meer informatie op www.warmonderhof.nl/biobeurs en voor tickets en alle workshops op: www.bio-beurs.nl.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven