Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam steunt de ontwikkeling van biologische landbouwproducten

De afdeling Transformatie en ontwikkeling van de markt van landbouwproducten (Ministerie van landbouw en plattelandsontwikkeling – MADR) en de vereniging van biologische landbouw van Vietnam hebben onlangs samen een forum rond de uitvoer van biologische landbouwproducten uit Vietnam georganiseerd.

Afdelingsdirecteur Nguyên Quôc Toan vertelde dat de exportomzet van landbouw-, bosbouw- en aquatische producten uit Vietnam in 2018 een record van $ 40 miljard [€ 35 miljard] heeft bereikt. "Het gebied in Vietnam dat gewijd is aan biologische landbouw en biologische landbouwproductie, blijft echter zeer klein.

In de wereld wordt 45 miljoen hectare gewijd aan biologische landbouw, waarvan er zich slechts 77.000 hectare in Vietnam bevinden. De mondiale markt voor biologische landbouw heeft een waarde van $ 90 miljard [€ 78] bereikt, terwijl de waarde van de biologische landbouwexport in Vietnam slechts zo’n $ 10 [€ 9] miljoen bedraagt," voegde hij er nog aan toe.

Sinds een paar jaar zijn veel bedrijven in het land betrokken geraakt bij de productie en consumptie van biologische landbouwproducten. Deze producten zijn meestal bedoeld voor de export, omdat buitenlandse markten het zich beter kunnen veroorloven meer voor een kwaliteitsproduct te betalen. De meeste Vietnamese consumenten vinden de prijzen van deze producten te hoog.

Om biologisch te kunnen produceren, moeten bedrijven de te verbouwen grond gedurende 3 tot 5 jaar verbeteren en hiervoor geschikt maken. Gezien het feit dat het moeilijk is om geschikte landbouwgrond te vinden, moet het MADR voor biologische landbouwproductiegebieden een duidelijk plan hebben, dat het voor bedrijven aantrekkelijk maakt om in biologische landbouw te investeren.

Bron: Le Courrier du Vietnam

Publicatiedatum: