Vietnam steunt de ontwikkeling van biologische landbouwproducten

De afdeling Transformatie en ontwikkeling van de markt van landbouwproducten (Ministerie van landbouw en plattelandsontwikkeling – MADR) en de vereniging van biologische landbouw van Vietnam hebben onlangs samen een forum rond de uitvoer van biologische landbouwproducten uit Vietnam georganiseerd.

Afdelingsdirecteur Nguyên Quôc Toan vertelde dat de exportomzet van landbouw-, bosbouw- en aquatische producten uit Vietnam in 2018 een record van $ 40 miljard [€ 35 miljard] heeft bereikt. "Het gebied in Vietnam dat gewijd is aan biologische landbouw en biologische landbouwproductie, blijft echter zeer klein.

In de wereld wordt 45 miljoen hectare gewijd aan biologische landbouw, waarvan er zich slechts 77.000 hectare in Vietnam bevinden. De mondiale markt voor biologische landbouw heeft een waarde van $ 90 miljard [€ 78] bereikt, terwijl de waarde van de biologische landbouwexport in Vietnam slechts zo’n $ 10 [€ 9] miljoen bedraagt," voegde hij er nog aan toe.

Sinds een paar jaar zijn veel bedrijven in het land betrokken geraakt bij de productie en consumptie van biologische landbouwproducten. Deze producten zijn meestal bedoeld voor de export, omdat buitenlandse markten het zich beter kunnen veroorloven meer voor een kwaliteitsproduct te betalen. De meeste Vietnamese consumenten vinden de prijzen van deze producten te hoog.

Om biologisch te kunnen produceren, moeten bedrijven de te verbouwen grond gedurende 3 tot 5 jaar verbeteren en hiervoor geschikt maken. Gezien het feit dat het moeilijk is om geschikte landbouwgrond te vinden, moet het MADR voor biologische landbouwproductiegebieden een duidelijk plan hebben, dat het voor bedrijven aantrekkelijk maakt om in biologische landbouw te investeren.

Bron: Le Courrier du Vietnam


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven