Ter Marsch & Co introduceert 100% plantaardige burger

Ter Marsch & Co viert vijfjarig bestaan met een nieuwe burger, de introductie van een 100% plantaardige burger in samenwerking met ‘Moving Mountains’.

Ter Marsch & Co blijft ontwikkelen en speelt in op baanbrekende trends. Al eerder werd er een spraakmakende vegaburger aan het menu toegevoegd, nu is het tijd om een stap verder te gaan en die te voorzien van eigen(wijze) twist. Vanaf zaterdag 12 januari 2019​ is de ‘Natural Happiness’ bij Ter Marsch & Co in Rotterdam te proeven. Een 100% plantaardige burger ontwikkeld samen met het Britse ‘Moving Mountains’. Een specialist op plantaardig gebied en vindt in Ter Marsch & Co de allereerste Nederlandse partner. "De burger is niet van een rundvleesburger te onderscheiden in kleur en textuur en sist zelfs op de grill", aldus het bedrijf.

Natural Happiness
De plantaardige wereld is Ter Marsch & Co minder bekend. Daarom hebben zij de handen ineen geslagen met ‘Moving Mountains’. Hun slogan “100% plant, 0% cow” zegt voldoende, een specialist op dit gebied en ontwikkelde een speciale burger-patty bestaande uit plantaardige proteïnen, champignons, rode biet, kokosolie en verschillende kruiden en specerijen en vormt de basis voor de ‘Natural Happiness’. "De kracht van Ter Marsch & Co kwam naar voren om hier omheen een burger te creëren. Eén die menu waardig is, het verschil maakt en waarbij je in één hap alle smaken proeft. Het is een combinatie geworden met voornamelijk Nederlandse ingrediënten als gepofte rode biet, honingtomaat van Looye, Zaanse grove mosterd, komkommer, Remekerkaas en een crumble van hazelnoot en boekweit. Dit alles tussen een briochebol uit eigen bakkerij", laat het bedrijf weten. 

Innoveren
“Ook wij krijgen steeds meer de vraag of onze burgers vega of zelfs vegan zijn” aldus burgermeester Pim de Lange. “Als echte vleesliefhebbers was de introductie van onze vegaburger al een hele strijd. Willen we dit echt op ons menu? Kunnen we dit bereiden? En hoe maken we die Ter Marsch waardig, hij moet écht lekker worden want dat is wat gasten van ons verwachten”. Dat de vegaburger goed ontvangen werd zorgde er mede voor dat de oren wederom gespitst werden om te luisteren naar de behoefte van gasten en zo een burgerbar voor iedereen te zijn en blijven. Daarop ging culinair brein Olaf Oldenburg op onderzoek uit in de wereld van de plantaardige voeding. “We wilden een burger die niet van een rundvleesburger te onderscheiden was in kleur en textuur. Ik wilde hem horen sissen op de grill” aldus Oldenburg. "De burger-patty van Moving Mountains bleek een schot in de roos en vormt de basis van de allereerste plantaardige burger van Ter Marsch & Co." 

Voor meer informatie:

Ter Marsch & Co 
Witte de Withstraat 70
Rotterdam
www.termarschco.nl/rotterdam


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven