Familiebedrijf levert sinds twintig jaar Bioland- en Demeter-producten in de regio Göttingen

Bio-groothandel Lotta Karotta investeert 750.000 euro

De Duitse bio-groothandel Lotta Karotta uit Rittmarshausen heeft dit jaar de grootste investering in de bedrijfsgeschiedenis gedaan. Het in 1999 opgerichte bedrijf zette hierbij 750. 000 euro in. De oppervlakte koelcellen is verdubbeld en met duurzame energie uitgerust. Ook is een groot aantal zonnepanelen geplaatst en is het pakstation geheel gemoderniseerd. Momenteel wordt de implementatie van nieuwe LED-verlichting gepland. Lotta Karotta levert voornamelijk Bioland- en Demeter-producten uit lokale teelt. Aan de klanten in de ruime regio rondom Göttingen wordt tegenwoordig een assortiment van tot wel 1.800 bio-artikelen ter beschikking gesteld. Zeventig procent hiervan bestaat uit groenten en fruit, meldt de directie in de krant 'Göttinger Tageblatt'.

Foto: Lotta Karotta

Partnerschap & onlinehandel
Lotta Karotta, die tegenwoordig 25 medewerkers in dienst heeft, werd destijds opgericht voor de verkoop van de groenten uit de eigen tuinderij 'Rote Rübe, Schwarzer Rettich'. De tuinderij met haar tien medewerkers wordt door de huidige eigenaar samen met een partner gerund.

De huidige klanten bestellen grotendeels online, deels echter ook telefonisch“, zegt Schlick. Vijftien procent van de omzet wordt behaald door de levering aan vijftig scholen in de regio. Privéhuishoudens maken momenteel 80 procent van de omzet uit en bedrijven vijf procent.

Verdere informatie:
LOTTA KAROTTA Bio-Lieferservice
Backfisch/Schlick GbR
Gartestr. 50a
37130 Gleichen-Rittmarshausen
Tel 05508-979 419-0
Fax 05508-979 419-29
service@lotta-karotta.de 
www.lotta-karotta.de 


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven