Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocado Green Mattresses: “We maken weloverwogen keuzes”

Avocado Green Mattresses biedt sinds 2015 betaalbare eco-vriendelijke matrassen aan die gemaakt worden van de beste natuurlijke, biologische en non-toxische materialen. Al hun producten worden met de hand in Californië gemaakt. Ook hun recentelijk geïntroduceerde vegan matrassen, die vervaardigd worden van bio-katoen i.p.v. wol.

De missie van Avocado Green Mattresses is om de meest gerespecteerde leverancier van bio-matrassen en kussens te zijn, waarbij milieuvriendelijke, ethisch verantwoorde en duurzame zaken hoog in het vaandel staan. We vroegen aan Jay Decker om de vegan matrassen te beschrijven. 

Decker: "Avocado Vegan matrassen worden op bestelling met de hand gemaakt in onze fabriek in Los Angeles. Elk matras bestaat uit een combinatie van eco-vriendelijke en natuurlijke materialen - waaronder 100% natuurlijke latex (getapt van duurzaam geoogste bomen) en GOTS gecertificeerd bio-katoen. Ze zijn vrij van alle dierlijke producten, waaronder natuurlijke Nieuw-Zeelandse wol die in onze originele Avocado Green Matrassen gebruikt wordt. In onze fabriek volgen we strakke protocollen om ervoor te zorgen dat er geen bevuiling met dierlijke bijproducten tijdens het productieproces plaatsvindt. Avocado Vegan matrassen hebben een binnenvering van gerecycled materiaal die zorgen voor ontspanning op drukpunten en een goede ondersteuning. Deze zijn Greenguard Gold gecertificeerd, wat betekent dat ze getest zijn om aan de meest strenge eisen voor blootstelling aan chemische  componenten te voldoen. Omdat we geloven in een goede nachtrust hoeven we geen compromis te sluiten met individuele gezondheid of onze planeet. Ons doel is om betaalbare producten van hoogwaardige kwaliteit te maken die ons welzijn en onze gezondheid dienen."

Hoe goed verkopen de vegan matrassen tot nu toe?
"We hebben onze vegan matrassen net geïntroduceerd, maar ze zijn al snel een essentieel onderdeel van onze collectie geworden."

Stijgt de vraag ernaar?
"Onze klanten vroegen om een veganistische versie van onze matrassen. We trekken bewuste consumenten aan die niet alleen nadenken over de lange termijn gevolgen van hun aankopen, maar ook over de soorten en de herkomst van de materialen. 
Over het algemeen worden we ons meer bewust van de keuzes die we maken, waaronder de voeding die we eten en hoe we winkelen. Er is steeds meer een beweging naar 'stem met je geld' en steun de bedrijven en producten die in één lijn liggen met je eigen waarden. We zien deze trend zich alleen maar voortzetten."

Zijn jullie van plan het portfolio met vegan matrassen uit te breiden?
"We hebben de neiging om onze productlijn gestroomlijnd te houden. We bieden twee versies van de vegan matrassen aan; een standaard versie (licht stevig) en een Pillow Top (pluche). Daarbij verkopen we vegan topmatrassen."

Zijn jullie van plan om met meer vegan producten te komen?
"Momenteel bieden we Avocado Green kussens aan die vegan zijn. Ze zijn gevuld met natuurlijke latex en kapokvezels. We willen ook vegan matrasbeschermers op de markt brengen." 

Waar zien jullie jezelf over vijf jaar staan?
"Twee van onze essentiële pijlers zijn om het duurzaamste en meest verantwoordelijke bedrijf te zijn. We willen gecertificeerde bio-materialen en vegan mogelijkheden benutten. We willen dat dit niet alleen ten goede komt van onze klanten, maar ook van de gemeenschappen waarmee we werken. 

Bron: vegconomist.com 

Publicatiedatum: