Koken volgens het seizoen is logisch. Toch grijpen we nog vaak naar klassieke recepten met altijd dezelfde groenten. Met Kook het seizoen leert kok Leentje Speybroeck ons om echt aan de slag te gaan met de groenten die het seizoen biedt. En dat zijn er verrassend veel.
Velt-medewerker en kok Leentje Speybroeck is gepassioneerd door verse groenten, liefst zelf geoogst en vers van het veld. Koken doet ze dan ook vanzelfsprekend op het ritme van de seizoenen. Spruitjes als het vriest, bonen in de zomer.
Velt volgde haar een jaar lang op de voet. Zo ontstond dit prachtige kookboek dat de karakteristieke kleuren en geuren van elk seizoen mooi weergeeft. Voor elk seizoen koos Leentje vier typische groenten en een stuk fruit. Vanuit die vertrekbasis leert ze ons op een andere manier met groenten en seizoenen omgaan. De recepten bieden inspiratie om aan de slag te gaan met de vele andere seizoensgroenten.
Als toegift fantaseert ze voor elk seizoen op een toepasselijk thema. Wat dacht je van een groentebarbecue in de zomer? Of lekker fermenteren in de herfst? Kook het seizoen is beslist hét kookboek van deze tijd.
De troeven van Kook het seizoen?
- Snelle gerechten, ideaal voor de dagelijkse keuken
- Lekkere, voedzame gerechten met lokale ingrediënten
- Zoals elk Velt-boek ecologisch geïnspireerd voor een kleine voetafdruk
Technische gegevens
- Titel: Kook het seizoen
- Auteur: Leentje Speybroeck
- ISBN: 9789492907028
- Aantal pagina’s: 192
- Ledenprijs: 27 euro
- Boekhandelsprijs: 32,50 euro
- vanaf nu beschikbaar
Voor meer informatie:
Mirjam Weisscher
Velt
06 53517962
[email protected]
www.velt.nu