Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Natuurvoedingsdeskundige Peter van Berckel lanceert boek Tsukémono

Tsukémono is de titel van een nieuw kookboek waarin Peter van Berckel consumenten leert om op traditioneel Japanse wijze met groenten te toveren. "Oosterse alchemie in de keuken met een beetje zout als het magische ingrediënt", aldus Peter. Peter van Berckel is al 30 jaar werkzaam binnen de natuurvoedingsbranche. 

In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Het zijn gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. "Deze eeuwenoude methode is eenvoudig thuis toe te passen als toevoeging aan je maaltijd. Door het pickles-proces ontstaat een geconcentreerde smaak en de groenten worden enorm knapperig. Iedereen kan het. Met groente, zout en een pot of een pickles-pers kun je al aan de slag." 

In Tsukémono leert kok en natuurvoedingskundige Peter van Berckel de lezers om op een eenvoudige en snelle manier groentenpickles te maken. "Lezers kunnen kiezen uit meer dan vijftig - veelal vegan – traditionele Japanse recepten en pickles uit de westerse keuken. Met klinkende namen zoals crispy kool en komkommer pickle, de pickle van de luie kok en de zeven goden van geluk pickle." 

"Het kookboek biedt een hernieuwde kennismaking met allerlei soorten groente en belooft umamirijke smaken op je bord. Door het fermentatieproces ondersteun je met deze pickles bovendien je spijsvertering en darmconditie. Als toegift geef ik lezers handzame informatie over vitale voeding als boost voor het dagelijks leven", besluit hij. 

Publicatiedatum: