Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Ros, Traiteur de Oorsprong:

“Wij willen vooral koken met aandacht”

Tholen – In 2009 startten Jan Ros en Koos Boertjens met Traiteur de Oorsprong. “Wij zijn toen begonnen met biologische soepen, quiches en stoofpotten”, vertelt Koos. “Er was toen nog niet veel aanbod biologische kant-en-klare maaltijden en degenen die er toen waren, focusten vooral op gezondheid. Wij hebben altijd gefocust op smaak.” Jan vult aan: “Dit is ook altijd onze uitdaging geweest. We willen vooral koken met aandacht, we maken echt zoveel mogelijk zelf, zoals onze bouillon.”

Medewerker Henk van den Berg is bezig met de voorbereidingen voor de pompoensoep 

Hoewel er in 2009 in de markt aan het begin veel twijfel was, kennen de mannen nu vooral succes. “Aan het begin moesten groothandelaren wennen aan de hogere prijs voor onze ambachtelijke producten maar na driekwart jaar waren ze al overstag. We zien eigenlijk dat alle producten die we introduceren, aanslaan”, aldus Koos. “Je ziet dat de klant steeds meer bereid is om meer te betalen voor een eerlijke maaltijd. Ons logo is niet voor niets 100%  eerlijk, 200% lekker”, aldus Jan. Het assortiment is ook verder uitgebreid met maaltijdsalades en stampotten. “We zijn ook bezig met een lijn voor de feestdagen. Daarover kunnen we binnenkort meer vertellen.”

Koos Boertjens (links) en Jan Ros (rechts). 

Traiteur de Oorsprong werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Iedereen heeft kwaliteiten die we kunnen inzetten in ons bedrijf. We zoeken voor mensen welke plek het best bij hen past. Hiervoor hebben we interne jobcoaches en projectbegeleiders. Aan het begin was dat wel lastig, maar nu gaat dat heel goed.”

Een rondleiding door het bedrijf laat zien dat er drie verschillende productiekeukens zijn: een warme en twee koude. Daarnaast zijn er bijvoorbeeld verschillende koelruimten, waar de producten bewaard worden. “Omdat het bedrijf zo gegroeid is, zijn we in oppervlakte verdubbeld”, vertellen de heren enthousiast. “Onlangs hebben we ook het FSCC 22000-certificaat voor de voedselveiligheid behaald.”

Het magazijn met de kruidenmixen, die allemaal voorzien zijn van een traceercode.

Een pallet met de biologische en vegetarische soepen in een van de koelingen. 

Het bedrijf vindt ook andere duurzaamheidsaspecten heel belangrijk. “We werken zoveel mogelijk samen met lokale leveranciers, onder andere met Zuivelboerderij Groenhouten en biodynamische tuinderij Horsterhof. Samen met onze toeleveranciers willen we ook de reststromen zoveel mogelijk beperken. Daarnaast wisselen we ook steeds van producten om de seizoensgroenten in de kijker te zetten”, besluit Koos.  

Voor meer informatie:
Jan Ros en Koos Boertjens
Traiteur de Oorsprong
Vlamoven 11
6826 TA Arnhem
026 361 8963
[email protected]  
www.traiteurdeoorsprong.nl