René Dingemanse, Zeeuws Hof:

“Ik heb prima pompoenen maar de supermarkten willen ze niet”

Tholen – Deze zomer waren er meerdere berichten over groenten en fruit met kleine afwijkingen die de supermarkten niet wilden verkopen. Bioteler René Dingemanse uit Biggekerke zit nu met een soortgelijk probleem: “Mijn pompoenen zien er niet zo mooi uit, er zit een kurkachtig iets op”, vertelt René. “Je kunt het eraf poetsen met een schuurspons of een mes, maar dat is voor ons onbegonnen werk. Maar nu willen de supermarkten ze dus niet hebben. Dat is voor ons heel frustrerend, want kwalitatief zijn ze prima. Het gaat nu om 6 ton, maar ik verwacht er nog meer te vinden in de partij.”

Wat dit kurkachtig iets precies is, weet tot nu toe nog niemand. “Een aantal collega’s zit met hetzelfde probleem. Ik weet niet hoe het komt, het kan bijvoorbeeld een insect zijn. Andere pompoentelers weten het ook niet. Maar ik ben er wel van overtuigd dat het met de droge zomer te maken heeft! Daarnaast is het ook gebonden aan het perceel waar ze geteeld zijn.” René teelt ook knolselder, bleekselder, herfst- en winterbloemkool, romanesco, koolraap en rode bieten, maar deze producten hebben geen last van dit probleem.

René besloot het heft in eigen handen te nemen en plaatste een bericht op Facebook. “Zaterdag hebben we de pompoenen aan huis verkocht voor €0.50 per stuk. Je moet toch wat, anders moet je ze weggooien en dat is ook zonde. Het bericht is al 1500 keer gedeeld en meer dan 500 mensen hebben gereageerd. Daar zijn bijvoorbeeld ook mensen uit Rotterdam bij!”

Voor meer informatie:
René Dingemanse
Zeeuws Hof
Zoutelandseweg 9
4373 AM Biggekerke
0118 643431
zeeuwshof@zeelandnet.nl  
www.zeeuwshof.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven