Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Schouten wil vlees bij overheidscatering niet verbieden

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is niet van plan om het aanbieden van vlees bij alle overheidscatering te verbieden. Schouten schrijft dat in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren over een bericht in de Metro dat de Duitse regering bij alle officiƫle gelegenheden vegetarisch gaat eten.

De keuze om zo min mogelijk vlees en vis bij overheidsevenementen te serveren, is vorig jaar specifiek gemaakt door de Duitse minister van milieu en geldt derhalve voor evenementen waar zij gastvrouw is. Dit is geen algemeen beleid bij andere ministeries, schrijft Schouten. De gehele federale overheid werkt volgens door hen opgestelde duurzaamheidsprincipes die al sinds 2015 van kracht zijn en aangepast zijn in 2017. De Nederlandse overheid heeft eigen vergelijkbare duurzaamheidsprincipes.

Samen met private en publieke partijen wordt gewerkt aan verantwoorde consumptie van voedsel, waarbij het terugdringen van negatieve effecten op het klimaat en op onze gezondheid uitgangspunt zijn. Dit is onder andere het geval bij het Nationaal Actieprogramma Groente en Fruit en de projecten van Dutch Cuisine. Tal van acties maken het verschil, het Rijk werkt al met cateraars die volgens het principe van Dutch Cuisine maaltijden serveren, aldus Schouten.

Publicatiedatum: