Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1000e EKO-keurmerk voor Tuin van de Smid

Groene horecaonderneming aan de rand van de stad

Tholen - In de Cronesteynpolder in Leiden vind je De tuin van de smid, de horecaonderneming van Sjaak en Barbera van de Geijn. “Zes jaar geleden zijn wij begonnen als horecaonderneming en ondertussen hebben we de grond en bebouwing gekocht. We bezitten 3 hectare grond met bijna 500 meter theehuis, vergader- en feestzalen waar we vanaf het begin een duurzaam en sociaal ondernemend horecabedrijf uitbaten”, vertelt eigenaar Sjaak van de Geijn. 

“Ik woon hier in de buurt en ging hier altijd hardlopen en met mijn kinderen naartoe. Op een gegeven moment was de locatie nog maar 3 uur per week open. Dat vond ik echt zonde. Ik heb toen de gemeente gevraagd of wij het mochten gaan uitbaten. Het was toen midden in de crisis, maar met behulp van crowdfunding zijn we toen toch opgestart. Inmiddels hebben we een goed lopend bedrijf en kunnen mensen bij ons terecht voor feesten, trouwerijen, vergaderingen, maar ook om te lunchen of een lekkere kop koffie.” 

Deze week wordt een belangrijke mijlpaal behaald voor het bedrijf. “Komende donderdag krijgen wij het gouden EKO-keurmerk voor de horeca”, gaat Sjaak verder. “Zoals gezegd, zijn wij vanaf het begin zo duurzaam mogelijk. Dit houdt in dat bijvoorbeeld niet alleen bijna alle gerechten op onze kaart vegetarisch zijn maar ook dat we samenwerken met de zorgboerderij in de buurt en dat zelfs de dieren op onze dierenweides biologisch voer krijgen. Het keurmerk is voor ons een goede manier om te kijken welke punten we nog kunnen verbeteren. Er bleek bijvoorbeeld dat we 80% biologisch zijn, waardoor we nu ons best doen om dit percentage te verhogen.” 

En de plannen voor de toekomst? “Wij willen graag werken aan groene energie. Daarvoor moeten we nog de nodige stappen zetten. Daarnaast willen we graag op dezelfde manier verder gaan en mensen laten kennismaken met goede vegetarische gerechten. Dat vind ik echt leuk om te doen!” 

Voor meer informatie:
Sjaak en Barbera van de Geijn
Tuin van de Smid
Polderpad 8
2322 LB Leiden
0717501796
[email protected]  
www.detuinvandesmid.nl