Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Vegetarische Slager gediskwalificeerd in verkiezing ‘Leukste slagerij van Nederland’

De Vegetarische Slager is door slagersvakbeurs Slavakto verwijderd uit de race om ‘Leukste slagerij van Nederland’ te worden. De Vegetarische Slager deed met zijn vestiging ‘De Vleesch Lobby’ in Den Haag mee aan de verkiezing. De vakbeurs was, een week na de start van de verkiezing, van mening dat De Vleesch Lobby geen slagerij zou betreffen, hoewel de betaalde inschrijving aanvankelijk wel geaccepteerd werd. De moderator van de verkiezing liet dinsdag schriftelijk weten dat De Vleesch Lobby ‘geroyeerd’ zou worden, vlak na de bekendmaking van de eerste tussenstand. De Vleesch Lobby had tot nu toe met grote afstand de meeste stemmen van de provincie Zuid-Holland.

In de eerste week van de verkiezing kon De Vegetarische Slager al op veel stemmen rekenen. Met 3419 stemmen stond De Vleesch Lobby op de eerste plaats van de provincie Zuid-Holland, gevolgd door een slagerij in Dirksland met 431 stemmen. Na de bekendmaking van de uitslagen op 15 oktober zouden provinciewinnaars doorgaan naar de finale.

De Vegetarische Slager deed mee aan de verkiezing naar aanleiding van een oproep die Slavakto uitstuurde naar een medewerker. In de uitnodiging: “Heeft uw slagerij tevreden klanten, is de inrichting sfeervol, zijn jullie een superteam met enthousiaste, kundige en vriendelijke medewerkers en is het een feest om uw slagerij te bezoeken? Dan maakt uw slagerij kans om verkozen te worden tot ‘Leukste Slagerij 2018’!”.

"De Vleesch Lobby is ons restaurant en winkel in Den Haag waar gasten en klanten terechtkunnen voor het ‘nieuwe vleesch’, ofwel vegetarische en plantaardige lekkernijen met de structuur, de smaak en de beleving van vlees. Onze producten zijn geschikt voor vleesliefhebbers, vegetariërs, flexitariërs en vegans en worden in gerechten geserveerd, maar zijn ook los te verkrijgen voor bereiding thuis. Een ambachtelijke slagerij, maar dan met vegetarisch vleesch", aldus Vegetarische Slager Jaap Korteweg.

Vegetarische Slager Jaap Korteweg. 

De naam 'De Vleesch Lobby’ refereert aan de ambitie om plantaardig vleesch te verheffen tot de nieuwe sociale norm. Naar de stellige overtuiging van Korteweg zal de vleesconsumptie binnen 25 jaar gedecimeerd zijn. Hij ziet die ontwikkeling bevestigd door het feit dat grote vleesbedrijven als Zwanenberg, Rügenwalder Mühle en Tyson Foods in snel tempo overschakelen naar producten van plantaardige herkomst.

De moderator van de verkiezing 'Leukste Slagerij van Nederland' beroept zich op de Algemene Voorwaarden van de wedstrijd, waarin staat dat deelnemers in Nederland gevestigde slagerijen dienen te zijn. Afgaand op de definitie van Van Dale betreft een 'slagerij' een "winkel van een slager".

Publicatiedatum: