Pachtuitgifte Brabant via openbare inschrijving

Wijzigingen pachtuitgifte: clusters met Skal status

Het Groen Ontwikkelfonds Brabant heeft sinds 1 januari 2016 de pachtuitgifte overgenomen van een groot deel van de grondportefeuille van de provincie Noord-Brabant. Het gaat om gronden binnen het Natuurnetwerk Brabant, maar ook om gronden daarbuiten. De beschikbare percelen worden via een openbare inschrijving verpacht. Deze wijze van verpachten zorgt er voor dat voor iedereen duidelijk is welke gronden worden verpacht en onder welke voorwaarden.

De gronden zijn aangekocht om uiteindelijk, vaak via grondruil, een bijdrage te leveren aan de realisatie van het Natuurnetwerk Brabant. De pacht staat ten dienste van deze doelstelling.

De inschrijvingen van de potentiële pachters worden niet uitsluitend beoordeeld op de geboden prijs, maar vooral ook op de inspanningen die agrarische ondernemers leveren voor een duurzaam gebruik van de grond. Wie aantoonbaar zorgt voor goed waterbeheer, verbetering van de bodemvruchtbaarheid en versterking van de biodiversiteit –en daarvoor eerder certificaten heeft ontvangen-, maakte meer kans op gunning van een cluster van percelen. De wijze van gunning stimuleert een duurzamer beheer van de pachtgronden in Brabant.

Pachtuitgifte in 2019
Tot en met vrijdag 21 september 2018 12.00 uur kan via www.pachtbank.nl worden ingeschreven op in totaal circa 1000 hectare aan pachtgrond in de provincie Noord-Brabant. Net als voorgaande jaren is gekozen voor een openbare inschrijving op percelen.

Wijzigingen pachtuitgifte 2019 
Een aantal clusters heeft een Skal status. Bij deze clusters krijgt een Skal bedrijf (of Skal bedrijf in oprichting) voorrang bij de gunning.
Een aantal clusters gelegen binnen Natuur Netwerk komt in aanmerking voor een versnelde omschakeling naar Skal. Deze clusters worden gegund op basis van de duurzaamheidsscore. Een aantal clusters wordt aangeboden voor een periode van 2 of 3 jaar.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Groenontwikkelingsfonds Brabant 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.