Sandra Kaiser, student van de HAS Den Bosch, zal gedurende twee maanden onderzoek doen naar de aanbesteding en uitvoering van duurzame en biologische catering in Nederland. Daarbij richt ze zich op de stand van zaken en praktijken bij scholen, overheden (landelijk, provincie, gemeenten) en ziekenhuizen in Nederland. Ook cateraars worden uitgenodigd om mee te doen.
Het onderzoek bestaat uit twee onderdelen:
- In kaart brengen van de in praktijk functionerende uitvoering van duurzame catering met hulp van een vragenlijst, die kwalitatieve (en beperkt kwantitatieve) informatie oplevert. De bijzondere aandachtspunten zijn gezonde voeding, biologische producten, streekproducten (en korte ketens), transparantie/traceerbaarheid en voedingskwaliteit.
- In kaart brengen van 3 tot 5 best practices door interviews en bezoeken. Deze zullen worden gedocumenteerd.
Op 13 en 14 september 2018 komen alle projectpartners naar Nederland voor een bijeenkomst. Bij deze gelegenheid worden de resultaten van dit onderzoek gepresenteerd en een of meerdere Nederlandse 'best practices' behandeld.
In het kader van dit onderzoek worden deelnemers per telefoon, per email of via social media benaderd. Ook kunnen geïnteresseerde en betrokken deelnemers zich melden via onderstaande contactgegevens.
Voor meer informatie:
Sandra Kaiser: [email protected]
René Heusschen: [email protected] / 06 48494509