Niet alleen sterren-chef Jonathan van Zandbergen blijkt fan

"BD-minigroenten geven onze horecaklanten nieuwe opties"

Tholen - Sinds begin mei zijn bij BD-Totaal de biologisch-dynamische minigroenten van De Noorderhoeve verkrijgbaar. De afgelopen tijd konden horecaklanten onder meer al terecht voor ronde courgette, prei, chioggia biet, gele biet, rode biet, rode bosui, zilverui, koolrabi, venkel en paksoi. Alle in een miniformaat. "De reacties van onze horecaklanten zijn erg positief, het idee slaat zeker aan. Ook in de horeca is namelijk steeds meer aandacht voor groenten. En met deze verse minigroenten geven we nieuwe opties voor een creatieve en mooie presentatie. Dat maakt de minigroentes tot een zeer welkome aanvulling van ons assortiment", vertelt Peter Lamet, namens BD-Totaal Organic Foodservice.

Het meetlint toont hoe klein deze mini ronde courgettes zijn.

Naarmate de oogst vordert komen er steeds meer biologisch-dynamische minigroenten in het assortiment van BD-Totaal. De minigroenten worden met gevitaliseerd grondwater (Aquariusvitalizer) geteeld op De Noorderhoeve, biologisch-dynamische zorgboerderij in Schoorl. Op De Noorderhoeve wordt gewerkt vanuit de antroposofische visie. Zestig mensen met een langdurige zorgvraag vinden er een (woon)werkplek. Daarnaast zijn er nog twintig leer-werkplekken voor mensen die willen doorstromen naar een opleiding of een baan. "Het bedrijf past op deze manier prima in deze tijd."

Mini-venkel.

De Noorderhoeve heeft al ruim zes jaar ervaring met de teelt van minigroentes voor Michelin-restaurant Merlet in Schoorl. Kok Jonathan van Zandbergen van Merlet heeft biologisch hoog in het vaandel staan. Hij was de afgelopen tijd actief als jurylid bij het programma Masterchef. In mei was hij gastchef bij de Hermitage in Amsterdam. Zijn vega signature dish 'De Noorderhoeve' met 15 minigroenten en eetbare bloemetjes van De Noorderhoeve speelde daarbij een hoofdrol.

Links mini zilverui en rechts mini gele en rode bietjes.


Mini koolrabi.

Voor meer informatie:

Peter Lamet
BD-Totaal Organic Foodservice
Lichtschip 31
3991 CP Houten
030 2871445
info@bd-totaal.nl
www.bd-totaal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.