"Biologisch voedsel is op lange termijn goedkoper"

Een surfschool met bio-café zonder eigenaar

Muziekschool, expositieruimte, biologisch café… The Shore, aan het strand in Scheveningen, is veel meer dan alleen een surfschool. Het is een ontmoetingsplek voor creatievelingen, wereldverbeteraars en natuurlijk surfers. En wat bijzonder is: The Shore heeft geen eigenaars. Voor de Odin-website werd mede-oprichter Hans geïnterviewd.

Creatieve surfers

Mede-oprichter Hans: "Je kunt bij ons leren golfsurfen. Maar we zijn ook een biologisch café, pannenkoekenrestaurant, muziekschool, expositieruimte en skatepark. We organiseren workshops. Onlangs vertoonden we nog samen met Odin de bijenfilm Queen of the Sun. En wist je dat veel surfers erg creatief zijn? Juist op de plek waar ze het liefst zijn, het strand, kunnen ze daar weinig mee. Daarom hebben we ook een expositieruimte."

Strijd tussen aarde en water

"Surfen is het bewegen op een spanningsveld tussen aarde en water. Die voeren een strijd en die zie je terug in de golven. Het gevoel als je een golf afrijdt, is onbeschrijfelijk. Surfen is een heel vrije en individuele sport. Daarom past het goed bij deze tijd en groeit de sport snel. Je kunt surfen wanneer je wilt. Het enige dat geld kost zijn je spullen."

Lange termijn

"Biologisch voedsel is op lange termijn goedkoper want niet-biologisch heeft veel verborgen kosten en geeft schade aan de planeet. We kijken met alles naar de lange termijn. Daarom heeft The Shore ook geen eigenaar. Als je eigenaar bent, streef je naar winstmaximalisatie. Wij niet. We kunnen ons helemaal richten op het leveren van kwaliteit en onze meerwaarde voor de maatschappij. Het eigenaarschap van The Shore is ondergebracht bij Stichting Sleipnir. Deze stichting is ooit opgericht door Odin voor bedrijven als de onze."

Duurzaamheid op het strand

"Je loopt elke dag over het strand de zee in en je ziet zoveel rommel. Daarom gebruiken wij bij evenementen statiegeldbekers en geven we rokers draagbare asbakken mee van gerecycled plastic. En we organiseren beach clean ups waarbij we alles wat we vinden proberen te recyclen. Met een zelfgebouwde recyclingkit willen we nu ook het plastic dat we vinden gebruiken om wax-kammen van te maken, waarmee je je surfplank kunt opruwen."

Alles met aandacht

"The Shore komt voort uit onze passie voor surfen en het geluk dat we daarvan krijgen. Dat geluk willen we delen en dat doen wij door alles met aandacht te doen. Die aandacht zit in het contact met klanten, maar ook in het eten dat we serveren want van aandacht wordt iedereen gelukkig."

Voor meer informatie: www.theshore.nl

Bron: Odin

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven