Oekraïense biologische tuinbouw heeft groot potentieel

Oekraïne heeft een groot potentieel voor het ontwikkelen van biologische tuinbouw door een grote hoeveelheid ongebruikt land. Ukrsadprom, een vereniging van Oekraïense telers, zegt dat hun land momenteel slechts 5,3% van de 7,4 miljoen voor biologische teelt geschikt land gebruikt wordt.

De toenemende vraag naar biologische producten op de lokale en wereldmarkt kan leiden tot een substantiële toename van Oekraïense producten. Fruit, bessen en noten zijn de meest veelbelovende, biologische producten van het land.

Ukrsadprom beweert dat in 2016 de hoeveelheid niet vervuilde grond in de wereld op 57,8 miljoen hectare lag, waarvan 400.000 ha zich in Oekraïne bevindt. De hoeveelheid gecertificeerd biologisch gebied beslaat 1% van de tuinbouwgrond in het land.

Biologische aanplant van fruit, bessen en noten wordt in Oekraïne steeds populairder. "De plantages beslaan nu een oppervlakte van 5.000 ha, met hard- en steenfruit op 2.500 ha, bessen op 630 ha, aardbeien op 170 ha, walnoten op 290 ha, hazelnoten op 40 ha en andere noten op 50 ha," zegt de vereniging.

Volgens xinhuanet.com produceren momenteel 300 gecertificeerde bedrijven jaarlijks voor ongeveer 17 miljoen euro aan biologische producten als granen en groenten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven