Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Finalisten van de Gaia Green Awards bekend

De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de finale van de Gaia Green Awards 2018:
 
Strandpaviljoens:
● Club Zand (Castricum)
● Surfclub Windekind (Koksijde)
● Qi (Breskens)
 
Hotels:
● Court Garden Hotel (Den Haag)
● Villa Magnolia (Oostkapelle)
● StayOkay (Den Haag)
 
Restaurants:
● Meatless District (Amsterdam)
● Pllek (Amsterdam)
● De Sjuut (Schinnen)
 


Strandpaviljoen Club Zand (Castricum) is één van de drie finalisten in de categorie Strandpaviljoens. De wijze waarop zij materialen hergebruiken speelt zeker een rol in deze nominatie.
 

Uitreiking en jury

De award wordt uitgereikt op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Op 18 september 2018 vanaf 16:00 uur zullen in Rotterdam Ahoy de winnaars bekend gemaakt worden en weten we wie de opvolgers zijn van de winnaars van de vorige editie.

Court Garden Hotel (Den Haag) is één van de drie finalisten in de categorie Hotels. Het verantwoorde ontbijt speelt zeker een rol in deze nominatie.

Proces

De genomineerden zijn door de onafhankelijke vakjury beoordeeld op basis van hun aanmelding en een aanvullende uitgebreide vragenlijst over hun inspanningen rondom duurzaam ondernemen het afgelopen jaar. Om tot een goed onderbouwd eindoordeel te komen, zullen de finalisten de komende periode bezocht worden door mysterie visitors. Ook zullen de finalisten via sociale media op zoek gaan naar zo veel mogelijk publieksstemmen. Deze worden gewogen meegenomen in het eindoordeel van de jury.

Restaurant Meatless District (Amsterdam) is één van de drie finalisten in de categorie Restaurants. Hun vegan menukaart speelt zeker een rol in deze nominatie.
 

Over de awards

De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De award is een initiatief van verschillende partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. De partijen die de award dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, Made Blue Foundation, EKO Keurmerk Horeca, Good Fish Foundation, Bookdifferent.com, SANTAS Koffie, Gastvrij Rotterdam, Olijfbedrijf, hetWerkvan en initiatiefnemer Green Leisure (Group).
 
De jury heeft de opdracht om de deelnemers te beoordelen op de aandacht die de ondernemers in het afgelopen jaar hebben besteed aan de inkoop van duurzame producten voor op de menukaart, energiebesparing en communicatie. Daarnaast kijken zij naar innovatiekracht en de maatschappelijke bijdrage van de horecalocatie in de directe omgeving.

Tijdens deze derde editie worden Gaia Green Awards uitgereikt in de categorieën Restaurants, Strandpaviljoens en Hotels. Een uitblinker op Food- & Beverage ontvangt bovendien de Falco Eleonorae award.
 
Voor meer informatie: www.gaiagreenawards.nl, facebook, twitter.
Publicatiedatum: