"“Acht jaar geleden nog geen aanbod voor biologische bloembollen op pot"

Tholen - Eric Nederstigt is een ondernemer in hart en nieren en heeft ruim 20 jaar gewerkt in de gangbare sector met bloembollen op pot. In 2013 is hij gestopt met ondernemen, het is altijd blijven kriebelen en een aantal maanden geleden heeft Eric de kans gekregen. "Ik heb John Huiberts, van Huiberts Biologische Bloembollen, benaderd om biobloembollen op pot op te pakken. John stond hiervoor open en zo zijn drie maanden geleden de eerste biobloembollen geplant", zo begint Eric.

De biologische sector heeft de bloembollen ondernemer altijd getrokken. "Ik groeide op in een gangbare cultuur van huis uit, maar heb daar altijd mijn twijfels bij gehad. Maar goed je gaat uiteindelijk mee in de massa. Wel heb ik zo'n acht jaar geleden ook gekeken naar biologisch, maar toen was er nog geen aanbod. Ik heb er echt wat mee, ik zie mogelijkheden en geloof oprecht dat dit de toekomst is."

Momenteel zijn de eerste dahlia's in vijf kleuren leverbaar. De bloembollen zitten in een afbreekbare pot en ook het label is van gerecycled papier. "Als ik er dan aan ga beginnen, wil ik het ook wel meteen goed doen. Natuurlijk is plastic makkelijker en goedkoper, maar dat brengt zoveel schade toe en je hoort er zoveel over op dit moment in het nieuws. Dat wil ik echt niet en ook de consumenten niet. Ik ga rechtstreeks naar klanten, maar ook bij bloemisten langs. De eerste reacties zijn enthousiast. Ze vinden het een mooi product wat er ook mooi uitziet. Bloemisten kunnen zich er ook mee onderscheiden."

Eric vervolgt: "Bij biobloemen is het veel pionieren en lopen ondernemers tegen een hoop dingen aan. Het is een andere manier van telen en sommige gewassen kunnen gewoon niet. Ik heb veel ervaring met bloemenbollen op pot en denk dat de kwaliteit beter is dan gangbaar. Misschien niet gelijk het eerste jaar maar dat komt wel. Er is nog een lange weg te gaan, maar het gaat zeker lukken."

In de toekomst wil Eric onder zijn eigen naam verder. "Ik krijg nu van John mooi de kans om de markt af te tasten. Dit najaar worden onder andere de narcissen- en hyacintenbollen geplant. Ik hoop wat feedback van de Dahlia's te ontvangen, zodat ik kan kijken wat ik kan aanpassen voor het najaar”, eindigt Eric.

Voor meer informatie:
Eric Nederstigt
T. 06-53866090
biologischebloembollen@gmail.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.