Certificering duurt ongeveer drie jaar

Rusland focust op biologische tuinbouw

In tien jaar tijd (2005-2010) groeide het gebied voor biologische tuinbouw in Rusland van 6.900 tot 385.140 hectare, wat neerkomt op 0,2% van de totale tuinbouwgrond in het land. Niet al het biologisch gecertificeerde land wordt gebruikt. Gedeeltelijk wordt dit veroorzaakt door het feit dat certificering ongeveer drie jaar duurt en telers beginnen hun land niet te gebruiken voor ze er zeker van zijn dat ze gecertificeerde producten kunnen telen en verkopen. 

Volgens agroberichtenbuitenland.nl zijn de meeste biologische teeltbedrijven in Rusland klein tot middelgroot (50-1500 hectare), terwijl het grootste gedeelte van de biologische productie komt van grote holdings. Meer dan 60 Russische biologische telers beschikken over een internationale biologische certificering van de Europese Unie en het Nationale Biologische Programma van de VS. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.