Weldra Shii-take, Eryngii en Maitake van Kinrooise bodem

Pleunis Biochamp investeert op Agropolis

Pleunis Biochamp bvba is de volgende onderneming die zich zal vestigen op de site van Agropolis in Kinrooi. Het bedrijf, actief in de teelt van biologische exotische paddenstoelen, zal een bouwperceel van 6.000 vierkante meter innemen voor uitbreiding van haar activiteiten. De groeiende markt van deze niche producten doet het bedrijf de stap zetten naar een nieuwe vestiging op Belgisch Limburgse bodem.

Koert Pleunis, oprichter en zaakvoerder van Pleunis Biochamp, is al zijn hele leven actief in de paddenstoelenteelt. Vanaf 2009 richtte hij zich specifiek op de teelt van biologische exotische paddenstoelen. Shii-take, Eryngii en Maitake zijn slechts enkele van de soorten uit het productgamma. De markt van deze niche producten, maar zeker ook de biologische varianten, is een groeiende markt. De laatste jaren is er immers steeds meer interesse in andere paddenstoelen dan de bekende traditionele witte champignons.

Het bedrijf zet sterk in op kwaliteit en zal daarom al haar producten in de markt zetten onder het Tomabel keurmerk via de Reo Veiling in Roeselare.

Logische keuze

Agropolis Kinrooi, de agrarische bedrijvenzone mét incubator, richt zich 100% op innovatie en duurzaamheid in land- en tuinbouw. Hier reageert men enthousiast op de komst van Pleunis Biochamp. Kristof Das, manager Agropolis: "De activiteiten van het bedrijf passen perfect binnen onze visie. We hebben dan ook meteen voor hen op maat een perceel van 6.000m2 uitgetekend, waarop zij onmiddellijk van start kunnen gaan. Zo geven we hen alle vrijheid om op een vlotte manier een gebouw op basis van de eigen specifieke bedrijfsnoden te ontwerpen."

Ook Koert Pleunis is verheugd met de ontwikkeling: "Omdat we dringend toe waren aan de volgende stap in onze bedrijfsvoering, was een uitbreiding niet meer weg te denken. Toen we hoorden over de Agropolis-site in Kinrooi, waren we vrij snel overtuigd dat dit de goede keuze is. Zo kunnen we de investeringskosten drukken, doordat we een recht van opstal nemen op de bouwgrond en kunnen we aansluiten op het warmtenet van de site. Daarnaast kijken we uit naar samenwerkingsmogelijkheden tussen de bedrijven op de site, die we als een meerwaarde zien voor onze eigen werking."

Toekomstplannen

De bouwwerken zijn reeds aangevat en de staalconstructie is nagenoeg klaar. Daarna worden de geïsoleerde cellen en de klimaatinstallatie in het gebouw geplaatst zodat het volgende paddenstoelenseizoen, wat meestal begint in september, de productie kan worden opgestart in de nieuwe kwekerij.

Het bedrijf hoopt met de komst naar Agropolis haar vooropgestelde groei te kunnen realiseren. Met deze investering en de opgedane ervaring van de laatste jaren kunnen ze alvast de concurrentie een slag voor blijven om zo een mooi en gezond bedrijf op te bouwen.

Voor meer informatie: www.agropolis-kinrooi.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.