Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Deense overheid investeert €147 miljoen in bio-landbouw

De Deense overheid heeft begin april een financieel groeiplan van €147 miljoen voor de biologische landbouw gepresenteerd. Een belangrijk onderdeel van dit plan is het vergroten van het aantal landbouwers dat overstapt op biologisch, zo meldt Finans. Het plan van de Deense overheidscoalitie kan op steun rekenen van de Deense People's Party. De minister van Voeding en Milieu, Esben Lunde Larsen liet weten dat er een grote vraag naar Deense verse biologische producten. "De vraag naar biologische producten is toegenomen. Sterker nog, we hebben de grootste binnenlandse biologische markt ter wereld. Meer dan 10% van onze binnenlands voedselmarkt bestaat uit biologische producten", vertelt Larsen. 

Maar de vraag naar Deense verse biologische producten beperkt zich niet alleen tot Denemarken. "Wat export betreft zien we ook een flinke groei, vooral bij de middenklasse in China", zei de minister. De door de overheid gefinancierde steun voor de overstap naar biologisch is essentieel door de hoge kosten die telers moeten betalen en de grote hoeveelheid tijd die ze in een overstap moeten steken, vertelde Larsen. Hij benadrukte ook dat er nog steeds ruimte is voor traditionele telers en dat er rekening wordt gehouden met hun behoeftes.

De biologische organisatie Økologisk Landsforening heeft met veel enthousiasme op de aankondiging gereageerd. "Er is zoveel groei in de afzet van biologische producten, zowel op de binnenlandse markt als op exportmarkten, dat we echt grotere gebieden moeten gaan gebruiken voor de biologische teelt", vertelt de marketingdirecteur van de organisatie, Henrik Hindborg. 

Bron: The Local
Publicatiedatum: